News Flash:

CNAIR așteaptă ofertele!

A fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția Centurii Timișoara Vest

9 Februarie 2024
110 Vizualizari | 0 Comentarii


Licitația pentru proiectarea și execuția Centurii Timișoara Vest a fost lansată recent. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) așteaptă ofertele pentru acest contract evaluat la aproximativ 2 miliarde de lei.

Cu doar câteva zile în urmă, ministrul Transporturilor a anunțat că documentația tehnică a fost finalizată și este pregătită pentru aprobare, reprezentând ultimul pas înaintea demarării procedurilor pentru selectarea unui antreprenor.

„Încă un pas pentru construirea Variantei Ocolitoare Timișoara Vest! Am transmis la ANAP spre validare documentația necesară lansării licitației pentru proiectarea și construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest”, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, cu o lungime de 14 kilometri, va fi construită ca un drum național, având două benzi pe sens. Pentru realizarea acestui obiectiv, va fi necesară o suprafață totală de aproximativ 350 de hectare.

„Contractul prevede și construirea a patru noduri rutiere: la intersecția cu DN 69 (Timișoara – Arad) și Varianta de Ocolire Timișoara Nord; la intersecția cu DN 6 (Timișoara – Cenad); la intersecția cu DN 59A (Timișoara – Jimbolia); la intersecția cu Radiala Nouă de Vest (C30), spre Timișoara”, precizează de la DRDP Timișoara.


De asemenea, vor fi realizate 10 lucrări de artă, dintre care 3 prezintă o complexitate tehnică ridicată: un pasaj peste DN59 și un pasaj peste calea ferată CF100, având o lungime de 750 de metri; un pasaj peste DN6 și calea ferată CF133, cu o lungime de 450 de metri; și un pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol, cu o lungime de 450 de metri.

Centura va facilita conexiunea între varianta ocolitoare existentă Timișoara Nord și cea din Sud, care este în prezent în curs de execuție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 martie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005989 (s)