News Flash:

S-a decis!

Salariile de bază ale angajaților Consiliului Județean Timiș se vor majora cu 6%

7 Februarie 2024
96 Vizualizari | 0 Comentarii

Salariile angajaților din administrația județeană urmează să fie majorate cu 6%. Propunerea inițială a fost înaintată de către Executiv și va fi supusă la vot în cadrul ședinței consilierilor județeni.

„În urma consultărilor cu Sindicatul Liber al Angajaților Consiliului Județean Timiș, s-a stabilit o majorare a salariilor de bază pentru angajații Consiliului Județean Timiș cu un procent de 6% aplicat asupra salariilor de bază, cu excepția funcției de secretar general al județului Timiș, care va fi majorat cu un procent de 5%, începând cu plata drepturilor salariale aferente lunii februarie 2024”, se precizează în proiectul care va fi supus votului consilierilor județeni în plenul extraordinar din 8 februarie.

Majorările salariale sunt justificate de creșterea inflației, scăderea puterii de cumpărare și creșterea prețurilor la produsele de bază din coșul zilnic, precum și la serviciile de utilități.

„Toate acestea vor genera în rândul salariaților acumularea de tensiuni, insatisfacție și frustrare, demotivare financiară, afectând performanța și calitatea serviciului public, conducând deseori la plecarea salariaților din sistem”, se precizează în documentele aferente proiectului de hotărâre.

Astfel, conform proiectului de hotărâre, începând cu 1 februarie, secretarul general ar urma să primească lunar un salariu brut de 19.320 lei, echivalent cu 11.302 lei net, în timp ce arhitectul șef ar urma să primească 18.159 lei brut (10.623 lei net). Salariul maxim pentru un director executiv ar fi de 17.164 lei brut pe lună, adică 10.041 lei net, în timp ce pentru un șef de serviciu ar fi de 9.319 lei net pe lună, iar pentru un șef de birou, salariul ar ajunge la 8.973 lei net pe lună. Salariile de bază pentru funcțiile de conducere includ și sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

Un auditor, consilier, consilier achiziții, consilier juridic, expert sau inspector superior ar urma să primească un salariu brut lunar de 13.366 lei, în timp ce un debutant din aceste categorii ar avea un salariu brut lunar de 6.647 lei. Un referent de specialitate superior ar fi remunerat cu un salariu brut lunar de 11.015 lei, iar un debutant în această categorie ar avea un salariu brut lunar de 6.115 lei. Pentru un referent superior, salariul brut lunar ar fi de 7.295 lei, iar pentru un debutant, ar fi de 5.022 lei. Detalii suplimentare pot fi consultate aici.

Niciun angajat din cadrul CJT nu ar putea avea un salariu de bază mai mare decât indemnizația primită de vicepreședinți, nici să depășească venitul lunar al secretarului general sau al arhitectului șef. Astfel, pentru funcțiile contractuale din cadrul CJT, un consilier la cabinetul președintelui ar urma să primească un salariu maxim brut de 12.639 lei, adică aproximativ 7.400 lei net. Un administrator ar urma să primească 6.225 lei brut lunar, iar un șofer ar urma să primească 6.133 lei brut lunar.

În plus, personalul care efectuează activitate de control financiar preventiv ar beneficia de o majorare a salariului de bază cu 10%, iar cei cu diplomă de doctor ar primi o indemnizație lunară de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care au obținut titlul și au prevăzute în fișa postului atribuții în acest sens.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007639 (s)