News Flash:

Undă verde pentru construirea noii arene!

Ministerul Finanțelor a emis avizul necesar demarării investiției la noul stadion al Timișoarei

6 Februarie 2024
143 Vizualizari | 0 Comentarii

Alfred Simonis, membru al partidului social-democrat, informează că a obținut avizul necesar din partea Ministerului Finanțelor pentru demararea investiției în noul stadion al Timișoarei. Acest document este esențial pentru construcția noii arene.

„Am obținut astăzi de la Ministerul Finanțelor avizul necesar demarării investiției la stadionul Dan Păltinișanu, document obligatoriu pentru construirea noii arene a Timișoarei”, a transmis deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis, pe Facebook.


Cu acest aviz emis, Ministerul Dezvoltării poate iniția procedura de transparență decizională, esențială în procesul de elaborare a proiectului de Hotărâre de Guvern care va aproba indicatorii tehnico-economici ai noului stadion. După aceasta, proiectul de hotărâre de guvern va fi supus avizării și, în cele din urmă, va fi inclus în ordinea de zi a ședinței de guvern pentru aprobare.

„Abia apoi Agenția Națională pentru Sport și Consiliul Județean Timiș trebuie să facă demersurile necesare pentru obținerea hotărârii de guvern prin care se aprobă demolarea actualei arene.”, a mai menționat Simonis.

În același timp, Compania Națională de Investiții va iniția procedura de achiziție pentru proiectarea și construcția noului stadion. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis după finalizarea demolării efectuate de către Consiliul Județean Timiș. Acesta a inclus în bugetul său pentru anul 2024 suma necesară pentru demolarea stadionului Dan Păltinișanu. Costurile estimate pentru construirea noii arene se ridică la 137 de milioane de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005467 (s)