News Flash:

Licitația pentru Centura Timișoara Vest tot mai aproape de lansare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Încă un pas pentru construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest!"

6 Februarie 2024
110 Vizualizari | 0 Comentarii


Lansarea licitației pentru proiectul Centura Timișoara Vest este iminentă, deoarece documentația tehnică este pe cale să fie aprobată.

„Încă un pas pentru construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest! Am transmis, astăzi, la ANAP, spre validare, documentația necesară lansării licitației pentru proiectarea și construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest”, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Varianta de ocolire a Centurii Timișoara Vest va completa infrastructura de transport existentă, inclusiv varianta de ocolire din partea de sud, care este deja în construcție. Sectorul pentru care urmează să fie lansată licitația va avea o lungime de aproximativ 14 kilometri și va fi configurat ca o șosea națională, cu două benzi pe sens.

Traseul variantei de ocolire va traversa orașul Timișoara și comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz. În cea mai mare parte, drumul va trece prin terenuri agricole și zone industriale sau comerciale, traversând, de asemenea, râul Bega. Conform specialiștilor de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, realizarea proiectului nu va afecta zonele naturale cu o valoare ecologică semnificativă sau zonele cu habitate naturale care pot fi locuite de diferite specii.

Valoarea totală a investiției este estimată la 2,28 miliarde de lei. După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006224 (s)