News Flash:

Șapte milioane de lei dedicate proiectelor culturale, în orașul de pe Bega

A fost fost primul program de finanțare din 2024, „Legacy Timișoara 2023 / Moștenirea Timișoara 2023”

20 Februarie 2024
87 Vizualizari | 0 Comentarii


La Timișoara, a fost inițiat un program de finanțare cu un buget de șapte milioane de lei, menit să sprijine moștenirea Capitalei Europene a Culturii.

Continuând călătoria europeană a Timișoarei, Centrul de Proiecte al Municipiului a lansat, la începutul acestei săptămâni, primul program de finanțare din 2024, intitulat „Legacy Timișoara 2023 / Moștenirea Timișoara 2023”.

Acesta dispune de un buget total de șapte milioane de lei, provenind de la Ministerul Culturii. Programul este deschis atât organizațiilor din cadrul programului Timișoara 2023, cât și inițiativelor culturale noi, care urmează să îmbogățească programul Timișoara 2023 extins.

„Așa cum am promis, continuăm să susținem sectorul creativ, ca o moștenire firească a anului Capitalei Culturale. Suntem la jumătatea lui februarie și deja avem un apel de proiecte la care suntem pregătiți să semnăm contractele de finanțare – este vorba de programul Școli creative, prin care ducem arta în școli și stimulăm creativitatea copiilor și a tinerilor. Iar acum lansăm un nou apel de proiecte cu care vrem să animăm spații și locuri din comunitate și să ajungem la cât mai mulți timișoreni, chiar la ei în cartier”, a precizat primarul Dominic Fritz.


Data limită pentru depunerea aplicațiilor online este 20 martie, ora 16:00.


„În 2024 continuăm să celebrăm diversitatea culturală locală și europeană, dar mai ales energia civică unică a comunității timișorene. Avem încredere în comunitatea locală, căreia ne adresăm prin programul de finanțare Legacy Timișoara 2023, că va continua demersurile de dezvoltare a publicului. Ne dorim ca și prin programul de Legacy să continue demersurile de extindere a spațiilor publice destinate evenimentelor culturale și să facilităm astfel participarea culturală de proximitate – în cartiere, parcuri de cartier, piețe, școli, centre sociale”, a afirmat Alexandra Rigler, directoarea Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.


Puteți găsi mai multe informații despre programul Legacy Timișoara 2023 AICI!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005199 (s)