News Flash:

În sfârșit a reușit!

Rampe ilegale de gunoaie din Timișoara, eliminate cu succes de primărie

16 Februarie 2024
99 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a anunțat că a reușit să elimine cu succes mai multe rampe ilegale de gunoaie, și aceasta s-a datorat, în parte, implicării comunității.

„Cu sprijinul comunității, după șase, opt luni de la eliminarea unor rampe ilegale de deșeuri, zonele respective au fost menținute curate. Printre zonele în care Primăria Timișoara a acționat cu succes se numără: Kuncz – strada Zefirului (teren spațiu verde de 8.000 mp); Ciarda Roșie – în proximitatea străzii Luță Ioviță (în spatele Parcului 3 August); Ciarda Roșie – Legumiculturii (spațiu verde de 3 ha); Fabric – în spatele Bisericii Sârbești; Lunei – strada Lunei (spațiu verde de 6.000 mp)”, a transmis Primăria Timișoara.


Conform reprezentanților instituției, întâlnirile regulate dintre managerii de cartier și cetățeni au avut un rol crucial în aceste eforturi.

„Continuăm lupta pentru un oraș mai curat și un mediu sănătos alături de timișoreni. Sunt peste 60 de locații unde se abandonează frecvent deșeuri, o cifră în scădere după o serie de măsuri pe care le-am implementat. În unele zone am aplicat o soluție care s-a dovedit eficientă în alte cartiere, respectiv instalarea de camere de supraveghere, dar pe străzile Zefirului, Legumiculturii sau Lunei nu a fost cazul pentru că s-a mobilizat comunitatea. În Plopi, de exemplu, au fost zeci de activități de conștientizare și igienizări frecvente, iar acum, după o jumătate de an de la intervenția echipelor de la salubrizare, nu mai vedem aruncate deșeuri. Mulțumesc tuturor timișorenilor care se implică în stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.


Primăria Timișoara a evidențiat zona Kuncz ca exemplu, unde strada Zefirului era blocată de aproximativ 500 de metri cubi de deșeuri. Prin implicarea comunității și cooperarea cu managerul de cartier, sprijiniți de echipele de salubrizare ale primăriei, această rampă ilegală de deșeuri a fost eliminată. În plus, se planifică transformarea acestui teren într-o zonă recreativă de tip parc, cu o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați.

De asemenea, în zona Fabric, primăria a transformat o rampă de deșeuri veche de două, trei decenii, într-un spațiu plăcut pentru toți locuitorii. Au fost instalate bănci, jardiniere și coșuri ecologice, iar peretele postului trafo a fost pictat, cu ajutorul unor voluntari entuziaști.


„În această perioadă, primăria transformă un spațiu de pe strada Retezat, unde erau aruncate deșeuri. Vor fi montate băncuțe, va fi ecologizată zona și va avea loc primă discuție în comunitate, iar evoluția acestui spațiu public va fi apoi monitorizată pentru îmbunătățire continuă”, a declarat Primăria Timișoara.


În cursul anului trecut, Primăria Timișoara a intervenit pentru colectarea a peste 11.000 de tone de deșeuri abandonate ilegal pe străzi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006270 (s)