News Flash:

Spații neintabulate într-o piață din Timișoara

Probleme pentru florarii din Piața Badea Cârțan

19 Februarie 2024
92 Vizualizari | 0 Comentarii

Florarii din Piața Badea Cârțan din Timișoara se confruntă cu diverse probleme, deoarece spațiile pe care le ocupă nu sunt înregistrate în mod oficial.

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a avut o întâlnire cu florarii din Piața Badea Cârțan la sfârșitul săptămânii trecute. Tabără a relatat că florarii s-au plâns de numeroase dificultăți, inclusiv de lipsa înregistrării oficiale a spațiilor în care își desfășoară activitatea.

„Probleme pentru florarii din Badea Cârțan. Dar nu din cauza lor.  De fiecare dată când mi se semnalează că sunt probleme undeva și sunt în măsură să pot să ajut, încerc să fac asta. Astăzi, apelul a venit de la florarii din Piața Badea Cârțan, care se confruntă cu problema lipsei acordului de funcționare. O problemă care nu este de azi, de ieri. Principala vină aparține SC Piețe SA care încasează banii pe chirie, dar nu are intabularea spațiilor, comercianților lipsindu-le acest document pentru obținerea acordului. Iar ei funcționează de ani și ani de zile acolo. Pentru mine nu există “asta e situația”, ci trebuie găsită o rezolvare urgentă! Și nu este doar cazul florarilor, ci și al altor spații din Piața Badea Cârțan”, a declarat viceprimarul Timișoarei.


Cosmin Tabără a subliniat că este imperativ ca aceste spații să fie înregistrate oficial cât mai curând posibil. El a criticat conducerea Piețe SA pentru întârzierea în găsirea unei soluții în acest sens.

„Am discutat imediat și cu primarul orașului, și cu directorul direcției Patrimoniu. Măsura de urgență care trebuie luată în cel mai scurt timp este intabularea acestor spații. Iar conducerea SC Piețe să lase ridicatul din umeri și să-și facă treaba. Fiindcă, altfel, în continuare, dă dovadă de o iresponsabilitate fantastică: închiriază spații care nu pot obține aceste acorduri, deși știau situația. Și, de mai bine de un an de zile, nu au întreprins nimic. Nu putem opri activitatea agenților economici din cauza unor erori care nu le aparțin. Și, evident, nu putem opri sursa de venit a unor oameni care nu au nicio vină! Sunt dispus să-mi aduc contribuția pentru a găsi soluţii”, a precizat viceprimarul Timișoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005042 (s)