News Flash:

Au undă verde!

Noul stadion de fotbal Dan Păltinișanu și Eroii Revoluției de la Timișoara, au primit avizele de mediu

16 Februarie 2024
130 Vizualizari | 0 Comentarii


Agenția pentru Protecția Mediului a confirmat eliberarea avizelor de mediu pentru noul stadion de fotbal Dan Păltinișanu din Timișoara, conform standardelor UEFA, și pentru echipa de Liga 1, Eroii Revoluției.

În raportul său anual pentru anul 2023, Agenția pentru Protecția Mediului a evidențiat cele două proiecte sportive avizate pentru Timișoara.

Noua arenă, care va fi construită în zona Stadionului din Timișoara, va fi amplasată pe locul vechiului stadion Dan Păltinișanu, închis pentru competiții cu doi ani în urmă, dar încă utilizat ca bază de antrenament pentru fotbal. Aceasta va oferi 30.000 de locuri pe scaune și tribune complet acoperite, cu o capacitate estimată la 40.000 de spectatori în cazul concertelor. Atât demolarea vechii structuri, cât și finanțarea lucrărilor pentru noua arenă necesită două hotărâri de guvern.

„Proiectul, pentru care APM Timiș a emis Decizia etapei de încadrare, în cadrul procedurii privind emiterea Acordului de mediu, propune demolarea stadionului existent și construirea unuia nou, care va corespunde cerințelor de acreditare UEFA. Arena va putea găzdui meciuri de nivel național (Liga 1), cu spectatori și internațional (meciuri amicale, de calificare, precum și competiții europene până la nivelul semifinalelor)”, au transmis reprezentanți ANPM.

APM Timiș a emis Decizia etapei de încadrare pentru procedura de obținere a Acordului de mediu pentru stadionul Eroii Revoluției, situat pe Calea Buziașului. Acesta va fi construit pe o structură metalică și reprezintă prima construcție de acest tip ridicată de la zero după revoluție.

Noua arenă va avea aproximativ 10.000 de locuri în tribune și va putea găzdui atât competiții oficiale de fotbal, cât și antrenamente ale echipelor din centrele de copii și juniori. În plus față de fotbal, stadionul va putea găzdui și meciuri și antrenamente de rugby, evenimente sociale și culturale, precum și concerte.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006490 (s)