News Flash:

Se lucrează chiar și noaptea!

Lucrările continuă în ritm alert pe șantierul Centurii Timișoara Sud

19 Februarie 2024
98 Vizualizari | 0 Comentarii


Lucrările pe șantierul Centurii Timișoara Sud se desfășoară într-un ritm alert, continuând chiar și pe timp de noapte, cu un focus special în zona Freidorf – Moșnița Nouă.

Antreprenorul care se ocupă de construcția variantei de ocolire Timișoara este în grafic, dar eforturile nu se diminuează. Zilnic, sute de muncitori lucrează asiduu pentru a finaliza proiectul până în vară.

„Circa 500 de muncitori, mecanici, șoferi, laboranți au lucrat săptămâna aceasta pe șantier. La partea de drum se lucrează 24 de ore din 24, în două schimburi, iar la partea de structuri se lucrează cât timp permite lumina natural”, preciza, săptămână trecută, reprezentantul DRDP Timișoara.

Există posibilitatea ca un tronson de 6 kilometri din centură să fie dat în folosință mai devreme. Această măsură ar fi binevenită pentru șoferi, însă este necesar ca Primăria Timișoara să efectueze mutarea utilităților pentru a permite acest lucru.

„Ca să poată fi dată în circulație pe bucăti, de la Ghiroda la Moșnița, domnii de la Primărie (n.r. Primăria Timișoara), care au semnat la finalul anului 2021 un protocol cu DRDP, trebuie să termine relocarea de utilități. Exact aici, ca să se poată face acest sens giratoriu. Ei s-au angajat că vor face acest lucru”, preciza ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la ultima vizită la Timișoara.

Lucrările la centură au atins un progres de peste 65%. Contractul are o valoare de 387 de milioane de lei. Termenul limită pentru finalizare este iulie 2024, când se estimează că va fi finalizată o variantă ocolitoare de aproximativ 26 de kilometri.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007087 (s)