News Flash:

Tramvaiele vechi din Timisoara ar putea fi reabilitate cu fonduri europene

21 Octombrie 2014
585 Vizualizari | 0 Comentarii
Doua dintre vechile tramvaie din parcul RATT au intrat in reabilitare si se preconizeaza ca primul dintre ele va putea fi testat in circulatie la iarna. Daca reprezentantii Primariei Timisoara s-au angajat sa finanteze lucrarile din venituri proprii, acum spun ca in continuare ar exista posibilitatea sa fie finantate din bani europeni. Autoritatile locale dau asigurari ca nu s-a renuntat nici la planul de a achizitiona tramvaie noi.
Primarul Nicolae Robu a explicat ca a ridicat problema in cadrul discutiilor pe care le-a avut in cursul saptamanii trecute cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la Bucuresti.
„Am ridicat eu problema, am avut curajul si inspiratia sa o fac, daca dupa modelul finantarii lucrarilor la scoli (n.r. – lucrari demarate, prevazute initial a fi realizate din bani de la bugetul local, pentru care s-a obtinut finantare europeana ulterior, in urma unor realocari de fonduri pe programele europene) nu ar putea fi finantat si proiectul nostru de reabilitare a tramvaielor. Desigur, nu din aceste fonduri de acum, ca nu sunt suficiente. In alta exprimare, daca nu ar fi posibil sa se admita la finantare, pe programele 2014-2020, si acest proiect, care este deja inceput, dar care, intr-un anumit stadiu al sau, sa fie comutat pe alta sursa de finantare. Si, spre surprinderea mea pozitiva, raspunsul a fost afirmativ. In principiu se va putea si asa ceva, urmeaza ca in perioada urmatoare sa studiem detaliile, pentru ca inca nu ne sunt cunoscute toate aspectele de aplicare”, a declarat, luni, Robu.
Edilul a afirmat ca in cazul in care nu se va reusi atragerea de fonduri europene lucrarile vor continua dupa cum a fost prevazut initial. Adica finantarea va fi asigurata de la bugetul local, scrie tion.ro.
„Evident, noi oricum ne-am asumat sa reabilitam tramvaiele, dar ne-ar prinde bine daca am putea sa comutam pe fondurile europene, pentru ca este vorba despre sume importante. Reabilitarea unui tramvai costa vreo 480.000 de euro si desigur ca noi avem un contract cadru care ne permite sa reabilitam pana la 30 de tramvaie. Doua le facem pe venituri proprii, sunt deja in lucru, intr-o faza destul de avansata, dar problema se pune pentru urmatoarele 28 pe care le-am putea reabilita. Daca vom putea obtine fondurile europene va fi excelent. Daca nu, mergem inainte pe proiectul nostru”, a adaugat primarul.
Robu spune ca, oricum, unul dintre viitoarele proiecte pe care le va pregati municipalitatea pe noile programe europene vizeaza extinderea parcului RATT.
„Oricum va fi posibil sa obtinem fonduri europene pentru a cumpara noi tramvaie. Si categoric vom avea un proiect de modernizare si de extindere a parcului de mijloace de transport in comun, inclusiv cu noi tramvaie”, a conchis edilul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032419 (s)