News Flash:

Zelenski, declaratii despre Romania in cadrul summit-ului de la Bruxelles. Ce asteptari are presedintele Ucrainei

25 Martie 2022
927 Vizualizari | 0 Comentarii
Zelenski

Volodimir Zelenski s-a alaturat summit-ului de la Bruxelles printr-un videocall. in cadrul sumitt-ului de la Bruxelles, presedintele Ucrainei le-a cerut liderilor europeni sa grabeasca procesul in legatura cu aderarea la Uniunea Europeana.

De asemenea, a mai adaugat faptul ca si Romania stie ce insemna demnitatea si ca va fi alaturi de tara vecina in aceste momente.

„Romania stie ce inseamna demnitatea, asa ca va fi alaturi de noi in acest moment crucial', a spus Volodimir Zelenski.

Presedintele Romaniei a declarat ca la momentul actual nu exista niciun indiciu concret ca ar exista alta tina decat Ucraina. Totusi, este de tinut cont ca Flancul estic trebuie intarit in aceasta perioada.

„Flancul estic trebuie consolidat fiindca agresorul este Rusia si flancul estic trebuie sa fie puternic. O aparare puternica pe flancul estic este singura garantie pentru noi, pentru intreaga Europa.

In momentul de fata nu exista niciun indiciu concret ca ar exista alta tinta decat Ucraina, asta trebuie sa o spunem clar. Insa noi suntem convinsi ca Flancul estic trebuie intarit. Flancul estic trebuie intarit si de aceea suntem foarte multumiti ca la NATO s-a luat deja decizia de a aproba grupul de lupta care va stationa in Romania, cum de altfel s-au aprobat si alte grupuri de lupta, fata de patru grupuri de lupta care sunt acum pe Flancul estic. Vor fi opt', a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Vom avea la dispozitie bani mai multi pentru instalatii defensive mai performante. Din ce in ce mai important devin armele moderne si foarte moderne, care au multa electronica, mult high-tech si care sunt mult mai scumpe, iar sistemele de aparare sunt la fel de complicate si la fel de scumpe', a declarat Klaus Iohannis, potrivit viva.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006571 (s)