News Flash:

Viorica Dancila, noi gafe comise si in timpul vizitei in Republica Macedonia. Premierul a afirmat ca aromanii sunt cetateni

27 Iulie 2018
757 Vizualizari | 0 Comentarii
danc

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, aflata in vizita in Republica Macedonia, a facut mai multe greseli, sustinand ca este primul prim-ministru care viziteaza Republica Macedonia, dar si ca cetatenii acestei tari sunt "macedoni", in loc de "macedoneni".
"Imi face o deosebita placere sa fiu astazi la Skopje ca primul prim ministru care viziteaza Republica Macedonia”, a spus Viorica Dancila la inceputul declaratiei comune pe care a sustinut-o alaturi de omologul sau macedonean, Zoran Zaev, moment in care un pahar s-a spart, ceea ce a facut-o pe Viorica Dancila sa se opreasca din discurs pentru cateva clipe.

Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Marii Britanii, care a efectuat vizita pe 3 mai 1999. Ultima oara Republica Macedonia a fost vizitata tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. In total, dupa ce Republica Macedonia si-a declarat independenta, in 1991, nu mai putin de 24 de premieri au vizitat aceasta tara.

Premierul Viorica Dancila a gresit si cand a afirmat ca cetatenii Republicii Macedonia sunt "macedoni", in loc de "macedoneni".
De asemenea, ea a afirmat ca aromanii sunt cetateni, in loc de etnici de nationalitatea macodoneana, in contextul in care s-a referit la comunitatile aromanilor din Republica Macedonia si macedonenilor din Romania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006313 (s)