News Flash:

Ministrul Apararii, despre interceptarea bombardierului rus deasupra Marii Negre: Nu e nimic nou. Suntem pregatiti

27 Iulie 2018
741 Vizualizari | 0 Comentarii
F15

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, cu referire la interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Marii Negre, ca acesta ”nu este un lucru nou” si ca astfel de lucruri apar frecvent.
”Nu este un lucru nou ce s-a intamplat. Astfel de lucruri apar frecvent, tocmai de aceea exista politie aeriana care se face de pe Mihai Kogalniceanu. Acolo sunt colegii nostri britanici care opereaza cu cele patru Typhoon-uri. Alaturi de ele sunt si fortele romane care executa misiunile de politie aeriana. Este, daca vreti, o forma de manifestare a Federatiei Ruse cu care noi ne-am obisnuit, in ultima instanta sunt provocari la care NATO raspunde asa cum se intampla de fiecare data cu aceste misiuni de politie aeriana. Nu discutam doar despre spatiul romanesc, discutam de spatiul NATO si pentru asta suntem pregatiti sa aparam acest spatiu”, a declarat, vineri, Mihai Fifor, la Sibiu.

Declaratia ministrului vine in contextul in care un bombardier rus a fost interceptat de avioane de vanatoare britanice trimise joi de la Baza aeriana Mihail Kogalniceanu, in apropierea spatiului aerian NATO, deasupra Marii Negre, au anuntat Fortele Aeriene Regale britanice.

"Avioane de vanatoare Typhoon stationate in Romania au fost trimise ca reactie la prezenta unui avion rus Suhoi Su-24 FENCER in apropierea spatiului aerian NATO, deasupra Marii Negre", se arata intr-un comunicat al Fortelor Aeriene Regale britanice.
Avionul militar rus nu a patruns in spatiul aerian NATO. Aeronavele Typhoon au efectuat o misiune de patrulare cu scopul descurajarii, fara a fi implicate in vreun incident cu avion rus. Avioanele de vanatoare britanice au decolat de la Baza aeriana Mihail Kogalniceanu si au revenit in siguranta dupa incheierea misiunii, precizeaza Fortele Aeriene Regale britanice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006385 (s)