News Flash:

Totul e posibil, în România

Vilă construită pe un bloc în cartierul Răcădău, din Brașov

2 Aprilie 2024
111 Vizualizari | 0 Comentarii


Recent, în mediul online a circulat un clip video care prezintă o căsuță construită pe acoperișul unui imobil cu 8 etaje din cartierul Răcădău, din Brașov, în apropiere de Parcul Trandafirilor. Autorul filmării s-a întrebat dacă această construcție are autorizație legală.

Construcția, aflată în vecinătatea spațiilor tehnice ale imobilului, seamănă cu o casă și include o terasă.

 „O casă pe un bloc? Cu toate actele la zi!?….NU CRED! Orașul tuturor posibilităților urbanistice!”, a precizat Eugen H., autorul filmării.


După ce informația despre căsuța de pe acoperișul imobilului din Brașov a devenit virală, reprezentanții Poliției Locale Brașov, responsabili de Departamentul Disciplina în Construcții, au inițiat o investigație. Verificările lor la fața locului au confirmat că construcția respectivă este complet legală și există de mai bine de zece ani. Accesul către această construcție se realizează prin scara blocului, folosind o scară metalică.

„Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, au menționat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.

Apoi, reprezentanții Poliției Locale au oferit ziarului Renașterea.ro câteva informații cu privire la situație: „Construcția respectivă a avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006497 (s)