News Flash:

Cel mai important salon de carte din România a sosit în orașul de pe Bega

Bookfest s-a întors la Timișoara pentru cea de-a XI-a ediție

22 Martie 2024
132 Vizualizari | 0 Comentarii


Bookfest revine la Timișoara pentru cea de-a XI-a ediție, fiind organizat de Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, și Asociația Editorilor din România (AER).

Asociația Editorilor din România, înființată în 1991, este cea mai importantă asociație profesională a editorilor de carte din țară, reprezentând o confederație patronală vitală în domeniul editorial românesc, adunând editori din toate ramurile de interes cultural.

Misiunea AER este să promoveze lectura de calitate și scrisul, să faciliteze accesul cititorilor la cărți, din punct de vedere material și informațional, contribuind astfel la o circulație liberă a ideilor și la integrarea culturii și limbii române în circuitul mondial de valori.

Salonul de carte se va desfășura în perioada 21-24 martie 2024 la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț și Industrie Timișoara și va aduce la Timișoara edituri, autori și evenimente pentru toate vârstele și gusturile.

Este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment din industria editorială care a obținut o dimensiune internațională semnificativă, având ediții la Timișoara, București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și Chișinău.

Programul Bookfest include lansări de carte, dezbateri, proiecții cinematografice și evenimente interactive. De asemenea, pentru a încuraja dragostea pentru carte, lectură și limba română în rândul tinerilor, elevii din câteva școli timișorene se vor întâlni cu scriitorii Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu și filozoful Gabriel Liiceanu.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004483 (s)