News Flash:

Lupta pentru titlul de golgheter din Superliga, mai aprigă ca oricând. Care sunt favoriții?

15 Martie 2024
125 Vizualizari | 0 Comentarii

Niciodată în istoria recentă a primei ligi din România nu am mai avut o luptă atât de strânsă pentru titlul de golgheter. Zece fotbaliști sunt despărțiți de doar patru goluri, iar cei mai buni marcatori au o medie excelentă.

Jucători ca Darius Olaru, Florinel Coman, Philip Otele și Albion Rrahmani își trag echipele după ei, iar golurile lor sunt decisive nu doar în plan personal, ci și în ceea ce privește câștigarea campionatului. Am ajuns în faza de play-off și play-out din Superliga, astfel că golurile devin și mai importante.

Clasamentul golgheterilor este următorul:

·      Florinel Coman - 14 goluri

·      Darius Olaru - 14 goluri

·      Philip Otele - 13 goluri

·      Albion Rrahmani - 13 goluri

·      Alexandru Mitriță - 11 goluri

·      Dan Nistor - 11 goluri

·      Alexandru Pop - 11 goluri

·      Marius Ștefănescu - 11 goluri

·      Aurelian Chițu - 10 goluri

·      Eduard Florescu - 10 goluri

Putem vedea așadar că niciun jucător nu s-a desprins decisiv în cursa pentru câștigarea titlului de golgheter, așa cum s-a întâmplat în sezoanele precedente. Florinel Coman este ușor favorit la casele de pariuri, însă Albion Rrahmani vine tare din urmă.

·      Florinel Coman - cota 2.50

·      Albion Rrahmani - cota 3.00

·      Darius Olaru - cota 5.00

·      Philip Otele - cota 5.00

·      Alexandru Mitriță - cota 31.00

Florinel Coman face cel mai bun sezon al carierei

Ca număr de goluri marcate, Florinel Coman face cel mai bun sezon al carierei. Anterior, el a marcat 12 goluri în stagiunea 2019/2020. Însă fostul jucător al lui Gică Hagi a revenit la cea mai bună formă și este unul dintre argumentele pe care FCSB le are și în cursa pentru câștigarea titlului. Coman nu trage tare doar pentru echipă, ci și în plan personal.

Atacantul a mărturisit că își dorește un transfer în vară, iar clauza de reziliere de 5 milioane de euro poate fi plătită. Numele său a fost vehiculat deja la mai multe echipe, iar ultima dintre ele este VfB Stuttgart, din prima ligă a Germaniei. Din cele 14 goluri marcate, 3 au fost din lovitură de la 11 metri. În plus, Coman mai are și 8 pase decisive.

Albion Rrahmani are un procentaj extraordinar

Ceea ce îl face pe Rrahmani extraordinar este faptul că el a fost accidentat o bună perioadă a sezonului și a disputat doar 15 meciuri. Chiar și așa, el a dat 13 goluri în cele 1280 de minute pe care le-a disputat. Are o medie de aproape un gol pe meci, ceea ce este mai mult decât impresionant. Rrahmani se dovedește a fi astfel cel mai bun transfer pe care Rapid l-a făcut în istoria recentă. A fost adus cu 600 de mii de euro de la Ballkani și a avut un impact instant. El poate fi și profitabil, în condițiile în care în presă s-a scris că este monitorizat de Aston Villa.

Transformare totală pentru Darius Olaru

Căpitanul celor de la FCSB a surprins pe toată lumea prin golurile marcate în acest sezon. A ajuns la cota 14, ceea ce pare oarecum neașteptat pentru un jucător ca el. Asta deoarece în stagiunea precedentă a înscris doar o dată în 37 de meciuri.

Chiar și în cel mai bun sezon al carierei, 2020/2021, el marcase doar 7 goluri. Însă rolul lui Olaru la FCSB este mult mai important. E jucătorul care face legătura între compartimente, care impresionează prin atitudinea sa, prin efort și care se pune mereu în slujba echipei. Și el are o clauză de reziliere de 5 milioane de euro și este monitorizat de mai multe echipe din străinătate.

Philip Otele, surpriza din lotul lui CFR Cluj

Puțini anticipau explozia pe care Philip Otele a avut-o în acest sezon la CFR Cluj. Atacantul nigerian a fost adus liber de contract de la UTA Arad, unde marcase 10 goluri în 50 de partide. Nimic nu anunța că Otele se va transforma într-un golgheter, el fiind privit la început ca un jucător bun de lot.

A surprins însă, iar în acest sezon are 13 goluri marcate în 30 de partide. De el sunt interesate deja echipe din Turcia, iar CFR Cluj i-a stabilit un preț de 3 milioane de euro. Și el se anunță o afacere excelentă pe care gruparea din Gruia o va face.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. Sursa foto - canva.com

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006827 (s)