News Flash:

Invitație la vernisaj!

O nouă expoziție de pictură se redeschide pentru public la Palatul Apelor din Timișoara

19 Martie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii


Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) deschide din nou porțile Palatului Apelor din Timișoara cu un eveniment cultural de excepție - o nouă expoziție de pictură intitulată „APA-Interferențe culturale”, ajunsă la a doua ediție. Această expoziție este dedicată sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei (22 martie), iar colecția cuprinde o gamă mai bogată de lucrări care explorează tema apei din perspectiva artistului, conștient de faptul că apa nu reprezintă doar o resursă simplă, ci și o metaforă a purității, binecuvântării și înțelepciunii, fiind sursa creativității.

Sub sloganul "APĂ pentru PACE", toate evenimentele dedicate celebrării apei în acest an vor avea loc, iar în această ediție, vizitatorii vor putea admira lucrările a 18 artiști locali și nu numai, printre care se numără: Suzana Fântânariu, Katarina Balunova, Dorothea Hîrjoi, Nora Novak, Lia Popescu, Ana-Domnica Hoble, Lucia Moise și Ecaterina Schiwago. Alături de aceștia, vor fi prezenți și alți artiști precum Sorin Nicodim, Farkas Endre, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Florin Preda Dochinoiu, Tar Bela, Adrian Dudui, Florin Alexandrul Preda, Victor Gingiu și Costin Brăteanu.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 20 martie 2024, începând cu ora 15:00, la sediul ABA Banat, situat pe Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 2. Curatorul expoziției este artistul plastic Costin Brăteanu, iar atmosfera sonoră va fi îmbogățită de interpretarea de jazz a artistei timișorene Alina Jais.

Expoziția va putea fi vizitată de public până în data de 29 martie 2024, în timpul programului de lucru al instituției.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005092 (s)