News Flash:

Discurs plin de critici, la Berlin

Ursula von der Leyen, preșendinta Comisiei Europene, critici multiple la adresa Chinei

17 Noiembrie 2023
80 Vizualizari | 0 Comentarii

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a exprimat critici în ceea ce privește China, atât în ceea ce privește abordările politice, cât și acțiunile economice ale Beijingului, care aduc dezavantaje Uniunii Europene. Aceste declarații au fost făcute într-un discurs susținut la Berlin, conform informațiilor furnizate de agenția EFE.

„China a recurs tot mai mult la coerciţie comercială, la boicotul produselor europene şi la controale la export pentru materiile prime critice. Este suficient să ne gândim la recenta pregătire a unor posibile restricţii pentru exporturile de galiu şi germaniu, care sunt esenţiale pentru fabricarea de bunuri precum semiconductorii sau panourile solare", a precizat Ursula von der Leyen.

„Deşi nu dorim să rupem legăturile cu China, trebuie să eliminăm riscurile în relaţia noastră şi ne construim strategia de reducere a riscurilor pe trei piloni: apărarea intereselor noastre economice legitime, dialogul pentru abordarea diferenţelor noastre şi diversificarea partenerilor noştri pentru a reduce dependenţa excesivă a UE faţă de China în aprovizionarea cu unele produse şi materii prime”, a explicat şefa Comisiei Europene. 

Ursula von der Leyen și-a exprimat o dezaprobare specială față de subvențiile acordate de statul chinez pentru producția de vehicule electrice, considerând că acestea diminuă competitivitatea producătorilor europeni.

„Există în China o supracapacitate evidentă pentru producţia de vehicule electrice, iar această supracapacitate va fi cu siguranţă exportată, mai ales dacă supracapacitatea este stimulată de subvenţii directe şi indirecte”, a meenționat şefa CE.


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat și abordarea diplomatică și militară a Chinei într-un discurs susținut la un eveniment comun organizat la Berlin de think-tank-urile Consiliul European pentru Relații Externe și MERICS. Merics a fost sancționat de către Beijing pentru "prejudicierea severă a intereselor și suveranității Chinei și răspândirea cu rea intenție de minciuni și dezinformări".

„Postura agresivă a Chinei în Taiwan, în mările Chinei de Sud şi de Est, dacă priviţi asta, afectează nu doar partenerii noştri, de exemplu Filipine, ci afectează de asemenea postura noastră şi economiile noastre globale, propriile noastre lanţuri de aprovizionare”, a evidențiat Von der Leyen.

„China are o agendă prin care doreşte să schimbe regulile în favoarea intereselor naţionale, ceea ce este contrar intereselor noastre şi valorilor noastre europene”, şi-a continuat criticile la adresa Beijingului preşedinta Comisiei Europene. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011745 (s)