News Flash:

Parteneriat strategic la nivel internaţional, în domeniul bancar

UniCredit Bank SA şi Alpha Bank Romania SA fuzionează

23 Octombrie 2023
200 Vizualizari | 0 Comentarii

Alpha Services and Holdings SA, care deține Alpha Bank SA, și UniCredit au convenit asupra principalelor condiții financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA și Alpha Bank Romania SA, în cadrul unui parteneriat strategic la nivel internațional. Anunțul a fost făcut de cele două bănci în data de 23 octombrie.

Această fuziune va aduce împreună două entități care se completează reciproc, deoarece UniCredit Bank Romania și Alpha Bank România au o poziție solidă în segmentele de business și retail.

„Prin această fuziune, se va crea a treia bancă din punct de vedere al mărimii de pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă combinată de 12% din punct de vedere total active”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de UniCredit România.

Aceasta este prima dată când două grupuri bancare europene utilizează parteneriatul ca o strategie de consolidare a pieței bancare din România. Această nouă abordare are ca obiectiv nu doar susținerea economiei românești într-un mod mai eficient, ci și focalizarea pe nevoile clienților și comunitățile în care operează.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008947 (s)