News Flash:

CJPC Timiș în control!

Un restaurant din Timișoara a fost închis temporar și amendat cu 22.000 de lei

14 Iunie 2024
117 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș, a efectuat un control la un restaurant din Timișoara, gestionat de SC Scărlatescu Cătălin Jr. SRL.

Verificările au scos la iveală numeroase deficiențe, care au condus la aplicarea unor sancțiuni severe în valoare totală de 22.000 de lei și la închiderea temporară a activității. În urma inspecției, au fost constatate multiple abateri de la normele legale în vigoare.

Acestea au inclus:
 

Folosirea de materii prime neconforme cu condițiile de păstrare impuse de producători. 

Nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde și reci. Utilizarea echipamentelor de gătit neigienizate, cu depuneri de grăsime arsă.

Igiena necorespunzătoare a frigiderelor, cu resturi alimentare depuse.

Probleme igienice în general în zona de desfășurare a activității. În plus, s-a descoperit că în podul clădirii, unde era amenajat și restaurantul, se închiriau camere către persoane fizice. Aceste camere prezentau condiții de cazare extrem de precare, inclusiv mucegai în băi, mirosuri de canalizare, mobilier deteriorat și infestări cu insecte parazite.

Pe lângă sancțiunile aplicate pentru neregulile constatate în partea de alimentație publică și cazare, operatorul nu a putut prezenta documente esențiale cum ar fi acordul emis de Primăria Timișoara pentru anul în curs, autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru spațiul de cazare și autorizația de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș pentru activitatea de restaurant.

Această situație a condus la propunerea unei sancțiuni complementare, constând în închiderea temporară a unității pentru o perioadă de până la 6 luni. Autoritățile competente au subliniat că operatorul a mai fost sancționat anterior pentru abateri similare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005905 (s)