News Flash:

Protecția Consumatorilor în acțiune

Încep controalele specifice la târgurile de Crăciun organizate în localitățile din județul Timiș

29 Noiembrie 2023
119 Vizualizari | 0 Comentarii

Comisarii pentru protecția consumatorilor și inspectorii sanitari încep verificările specifice la târgurile de Crăciun organizate în localitățile din județul Timiș. Vor fi supuse unui control amănunțit în special produsele alimentare tradiționale.

Protecția Consumatorului a inițiat, în perioada sărbătorilor de iarnă, trei tematici de control care vizează etichetarea alimentelor, comercializarea ghirlandelor luminoase și a ornamentelor de Crăciun, precum și a produselor tradiționale cu rețete consacrate. Inspectorii OPC vor examina, de asemenea, produsele de panificație, patiserie și alte produse nealimentare comercializate în mediul rural.

„La tematica de control privind modul de comercializare a produselor alimentare consacrate și tematica de control pentru produsele nealimentare și alimentare din mediul rural, se vor deplasa echipe și în zonele limitrofe pentru a verifica modul de punere pe piață a produselor, indicarea prețurilor aferente și legalitatea desfășurării activităților”, a afirmat comisarul Vasile Sanda, de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului va iniția și controale la târgurile de Crăciun.

„Tematica județeană pentru târgurile de Crăciun se va urmări în principal calitatea alimentelor, preparatelor culinare și a băuturilor comercializate, condițiile de expunere, prezentarea și comercializarea alimentelor, verificarea respectării legale de informare a consumatorilor. Pe perioada sărbătorilor de iarnă, Comisariatul județean va avea redirecționat numărul unic către un comisar de serviciu care va răspunde tuturor apelurilor, precum și echipe de intervenții în situații în care pot interveni situații care pun în pericol viața, sănătatea ori securitatea consumatorilor”, a anunțat comisarul Vasile Sanda.

Inspectorii sanitari vor efectua controale specifice sezonului, verificând respectarea condițiilor igienico-sanitare în supermarketuri, cu accent pe raioanele care comercializează produse tradiționale, la comercianții prezenți în târgurile organizate, în piețe, precum și în cofetării și patiserii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007534 (s)