News Flash:

Municipalitatea a avut din câștig de cauză

Societatea care ocupă ilegal Ștrandul Termal urmează să fie evacuată de Primăria Municipiului Timișoara

28 Noiembrie 2023
127 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a obținut o victorie decisivă în instanță, deoarece GPG Company SRL (Ștrandul ZHH, fostul Termal) a pierdut definitiv procesul la Tribunalul Timiș. Aceasta ocupase ilegal, fără a plăti, o suprafață de 12.707 metri pătrați din domeniul public începând din 2014. Prin urmare, societatea este acum obligată să evacueze zona ștrandului, iar Primăria va demara procedurile administrative pentru executarea evacuării.

„Continuăm acțiunile de recuperare a patrimoniului Timișoarei. Este șocantă nepăsarea și complicitatea celor care au condus orașul înaintea mea și care au închis ochii la ce se întâmplă cu patrimoniul Timișoarei. Ștrandul Termal este una din marile țepe date bugetului local în ultimii zece ani, de așa-ziși investitori. Practic, cei de acolo au făcut bani de pe urma ștrandului care este al Municipiului Timișoara, fără să plătească la bugetul local. Fie că sunt terenurile de pe malul Begăi sau casele de pe Loga și din zona istorică, nu renunț până când tot ce e al orașului se reîntoarce în folosința orașului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În iunie 2021, Primăria Municipiului Timișoara a inițiat o acțiune în instanță pentru evacuarea necondiționată a persoanelor care ocupau ilegal această zonă. Procesul a fost suspendat până la soluționarea dosarului la Înalta Curte de Casație și Justiție, care viza stabilirea prejudiciului. La 27 iulie, Primăria a câștigat definitiv la ÎCCJ acest proces, obligând societatea GPG Company SRL să plătească 7 milioane și jumătate de lei către Primărie, plus 31.121 de euro pe lună până la eliberarea spațiului.

Odată cu finalizarea acestui proces, acțiunea de evacuare a fost reluată, iar Tribunalul Timiș a dat dreptate Primăriei la 24 noiembrie 2023. În plus, Primăria a inițiat un proces pentru demolarea unei clădiri ridicate fără autorizație de construire. Având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Primăria a demarat și o acțiune pentru atragerea răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat de ocuparea abuzivă a domeniului public. Această acțiune se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006916 (s)