News Flash:

Un dosar penal deschis impotriva lui Dominic Fritz a fost clasat

7 Aprilie 2022
386 Vizualizari | 0 Comentarii
Fritz

Printr-o postare pe Facebook, primarul Timisoarei anunta ca dosarul penal deschis impotriva lui pe motivul de abuz in serviciu a fost clasat. Victoria obtinuta de Dominic Fritz impotriva lui Culita Chis se adauga la cea obtinuta de primarie impotriva Sindicatului Liber.
 
 
In dimineata zilei de miercuri, 06 aprilie, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat ca „prin posta” a primit vestea clasarii dosarului penal deschis in contul edilului pe motiv de abuz in serviciu.

„Ieri mi-a venit prin posta clasarea dosarului penal deschis in urma unei plangeri de „abuz in serviciu” a unui director din primarie pentru ca am indraznit sa restructurez Primaria Timisoara”, anunta Fritz.

Este vorba despre dosarul penal deschis in urma plangerii depuse la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) din judetul Timis de Culita Chis, in 19 noiembrie 2021. Directorul General de la Directia Generala Drumuri, Poduri, Parcaje si Retele de Utilitati urma sa isi piarda postul din cadrul Primariei Timisoara ca urmare a primei organigrame aplicate de primarul Dominic Fritz. Chis nu a fost de acord cu reorganizarea, considerand ca nu se respecta decizia instantei de a fi suspendata.

Victoria edilului se adauga la cea de ieri, cand Primaria Timisoara a obtinut castig de cauza in fata Sindicatului Liber.

Judecatorii Curtii de Apel Timisoara au dat decizia definitiva in procesul intentat de Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara si reclamantii Mirela Toc, Chis Culita si Vasile Florin Cioca. Acestia contestau formarea comisiilor Paritara si de Disciplina din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, dar judecatorii au decis ca cele doua comisii au fost legal constituite.

„Tot ieri instanta a decis definitiv ca am avut dreptate cand am constituit Comisia de disciplina si Comisia paritara fara reprezentantii sindicatului, pentru ca el nu este reprezentativ. De fapt, acest sindicat reprezinta doar o mica parte a angajatilor si functionarilor Primariei Timisoara”, transmite Fritz.

Edilul considera ca toate aceste procese penale sunt rezultatele incercarilor sale de a reorganiza primaria si de scapa de „sefii” care au infierat pe C.D. Loga o oligarhie locala.

„Imediat dupa ce am castigat alegerile, chiar inainte sa depun juramantul, am primit primele „avertizari” ca ma voi trezi cu plangeri penale daca incerc sa reformez Primaria. Iar dupa ce am pornit reorganizarea prin care mai multi sefi si-au pierdut puterea, mi s-a transmis ca trebuie sa am grija sa nu dau cu piciorul in caine daca nu stiu „cine il tine de lant”. Pe mine nu m-au impresionat niciodata aceste amenintari”, declara primarul.

Dominic Fritz spune ca miza jocului politic advers este crearea unui mediu social suspicios, care sa se desfasoare pe un fond politic machiavelic, in care regulile sunt interpretate in functie de „cine tine lantul”. Primarul Timisoarei anunta ca „nu vor reusi”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005384 (s)