News Flash:

Unda verde pentru santierul de la Scoala Gimnaziala nr. 13. Fritz a semnat contractul de executie

6 Aprilie 2022
319 Vizualizari | 0 Comentarii
Fritz

Noi sali de clasa si o sala noua de sport pe str. Musicescu nr. 14. Primarul Timisoare a semnat contractul ce permite inceperea santierului de la Scoala Gimnaziala 13. Un nou corp de cladire va fi construit si dotat din fonduri europene. Contractul de finantare a fost semnat la finele anului 2021, iar intreaga constructie va costa aproximativ 3.200.000 de lei.
 
 
Pare ca este oficial. Proiectul „Construire corp P+1E la Scoala Gimnaziala nr. 13 din Timisoara, str. Musicescu 14” este pe cale sa depaseasca lumea 2D si sa prinda contur in realitate. Marti, 05 aprilie, Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat ca a fost semnat contractul de executie pentru construirea unui nou corp de cladire cu etaj la Scoala Gimnaziala 13.

„Anul acesta am alocat un buget record pentru Educatie. Peste 123 de milioane de lei vor fi investiti in proiecte aflate deja in lucru, dar si in proiecte noi, cum este si acest nou corp de cladire de la Scoala Gimnaziala nr. 13. Infrastructura educationala, din pacate, inca are mult de recuperat pana vom ajunge la un nivel acceptabil pentru un oras cu pretentii ca Timisoara, dar, profitand la maximum de fondurile europene si nationale puse la dispozitie, vom reusi sa recuperam decalajul produs de anii in care gradinitele, scolile si liceele din oras nu au beneficiat de investitiile pe care le meritau”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Santierul va fi realizat de firma S.C. CONPEP DRAG S.R.L., singura care a depus o oferta in cadrul licitatiei. Firma isi are sediul in localitatea Lugoj, judetul Timis.

Valoarea estimata a lucrarilor este de 2.697.596,36 lei fara TVA, dupa TVA ajungandu-se la valoarea de 3.210.139,65 lei. Lucrarile vor trebui finalizate in maximum 24 de luni de la semnarea ordinului de incepere.

Proiectul este inclus in Strategia de Dezvoltare Locala si este promovat de GAL Freidorf, grupul de actiune locala din cartierele Freidorf, Dambovita, Calea Sagului, Steaua, Fratelia si Iosefin.

Valoarea strategiei este de 7 milioane de euro, iar proiectul va fi co-finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Proiectul pentru Scoala 13 prevede impartirea noii cladiri intr-o zona cu spatii de invatamant si o zona cu sala de sport si spatii adiacente acesteia. La parter vor fi amenajate trei sali de clasa, vestiare, grupuri sanitare, o sala de sport cu suprafata de 164 mp si o centrala pentru detectie incendiu.

Patru sali de clasa vor fi construite la etaj, alaturi de o tribuna, un hol si grupuri sanitare.

Printre dotarile noii constructii se vor numara table magnetice, computere si aparate de aer conditionat, precum si scaune cu elevator pentru persoanele cu dizabilitati. Sala de sport va fi dotata cu mobilier si logistica pentru practicarea unor sporturi precum gimnastica, volei sau baschet.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005194 (s)