News Flash:

Ecocivismul, incurajat la Timisoara. Un sistem smart de colectare a deseurilor ar putea fi montat in oras

6 Aprilie 2022
346 Vizualizari | 0 Comentarii
pubela

Primaria Timisoara colaboreaza cu Greenpoint si incearca sa educe verde orasul de pe Bega. In urmatoarea sedinta a Consiliului Local va fi dezbatut si votat un proiect care prevede fixarea mai multor tomberoane „BIG BELLY” SMART CITY in diferite zone municipale.
 
 
Primaria Timisoara si Greenpoint Management S.A doresc sa incheie un acord de colaborare valabil un an, prin care sa doteze mai multe zone din oras cu 10 cosuri „Big Belly”. Initiativa face parte din eforturile municipalitatii de a face din orasul de pe Bega un Smart City.

Aceste sisteme smart de colectare a deseurilor sunt cele mai inovatoare de pe piata, spun reprezentantii primariei. Cele 10 tomberoane pun la dispozitia cetatenilor cate doua compartimente si sunt dotate cu compactoare si alimentare prin panouri solare.

„Cele doua entitati isi propun sa deruleze campanii de constientizare pentru locuitorii municipiului Timisoara, in vederea schimbarii atitudinii si comportamentului asupra mediului in viata fiecarui individ, prin cresterea gradului de informare a locuitorilor cu privire la necesitatea unui comportament ecocivic adecvat”, transmit reprezentantii PMT.

Greenpoint si administratia Fritz s-au inteles asupra zonelor din domeniul public unde tehnologia „Big Belly” va fi amplasata: Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Unirii, Piata Noua, Platou Dambovita, Profi Calea Sagului, Colegiul Tehnic E.Ungureanu, Colegiul National Banatean, Liceul Teoretic G. Moisil si Casa Casatoriilor.

Proiectul va fi dezbatut si votat in urmatoarea sedinta a Consiliului Local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004482 (s)