News Flash:

Se modernizeaza iluminatul public pe trei artere intens circulate din Timisoara

7 Aprilie 2022
303 Vizualizari | 0 Comentarii
iluminat public

Calea spre un iluminat public modern a fost deschisa. Dominic Fritz a semnat contractul pentru lucrarile de modernizare a iluminatului public pe trei artere foarte circulate ale orasului de pe Bega. Investitia de un milion de lei trebuie finalizata in urmatoarele 5 luni.
 
 
Curand, in Timisoara vor incepe lucrarile de modernizare a iluminatului public pe trei bulevarde puternic supuse traficului rutier. Este vorba despre Calea Aradului, Calea Torontalului si Calea Sever Bocu. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul.

„Beneficiile imediate ale acestei investitii de un milion de lei sunt o factura mai mica la curent in fiecare luna si reducerea semnificativa a gazelor cu efect de sera. Aceasta investitie nu este, insa, doar despre tehnologie. Ci este despre cresterea confortului si sigurantei oamenilor care merg seara pe strazile Timisoarei. Un oras sustenabil si smart nu este doar eficient din punct de vedere energetic, ci este un loc unde oamenilor le place sa fie”, declara edilul.

Proiectul este finantat prin fonduri nerambursabile venite de la Administratia Fondului pentru Mediu si presupune instalarea a 531 de aparate de iluminat cu tehnologie LED. Consumul se va reduce cu 60% fata de cel actual.

Tehnologia va fi controlata printr-un sistem inteligent de telegestiune, care permite de la distanta, pornirea, oprirea si programarea iluminatului la anumite ore, precum si ajustarea intensitatii luminii. Sistemul permite si primirea in timp real de notificari cu privire la defectiuni, fapt ce va permite interventia rapida a echipelor de mentenanta.

Asocierea firmelor timisorene Elba SA si Elba-Com SA a castigat licitatia, iar investitia trebuie finalizata in cinci luni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006453 (s)