News Flash:

Amenda de 10.000 lei pentru murdaria din mijloacele de transport in comun din Timisoara

7 Aprilie 2022
401 Vizualizari | 0 Comentarii
STP

Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis a amendat Societatea de Transport Public Timisoara pentru problemele de curatenie descoperite in mai multe mijloace de transport in comun din oras. Valoarea amenzii este de 10.000 de lei. UPDATE. Reprezentantii STPT: Zilnic se fac igienizari si curatenie
 
 
„In urma unui control al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis la Societatea de Transport Public Timisoara au fost verificate toate tipurile de transport in comun – tramvaie, autobuze, troleibuze si vapoare. Operatorul economic a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea conditiilor igienice, cu amenda in valoare de 10.000 lei. Sper ca aceasta sanctiune sa le reaminteasca celor de la STPT de faptul ca au obligatia de a transporta calatorii in cele mai bune conditii”, transmite subprefectul judetului Timis Sorin Ionescu.

Mizerie in mijloacele de transport in comun
Va reamintim, Un bilet STPT care costa anul trecut 2,5 lei, de la 1 ianuarie a fost majorat la 4 lei. SMTT a aprobat ajustarea tarifelor pentru calatoriile in Timisoara si in zona metropolitana. Noile tarife au fost urmatoarele, insa starea mijloacelor de transport nu justifica preturile pentru o calatorie in siguranta:

Bilet unic (valabil 60 de minute, pe toate mijloacele de transport public) – 4 lei;
Legitimatii de 1 zi (valabile pentru toate mijloacele de transport public) – 15 lei;
Abonament 1 linie pentru 30 zile – 100 lei;
Abonament 1 linie expres pentru 30 zile – 115 lei;
Abonament general 30 zile – 130 lei;
Abonament general agent economic nominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile)- 200 lei;
Abonament general agent economic nenominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile) – 250 lei;
Abonament general anual – 1.100 lei
UPDATE. Reprezentantii STPT transmit ca se fac igienizari si curatenie zilnic
Dupa amenda primita in urma neregulilor din mijloacelor de transport in comun, reprezentantii STPT spun ca problemele au fost remediate in doua zile iar curatenie se face zilnic. In plus, au fost schimbate si scaune in tramvaie si autobuze, unde a fost necesar

„Toate aceste probleme constatate au fost remediate in doua zile de la data primirii procesului verbal, amenda fiind de 10.000 lei, sau 1.000 lei (jumatate din minimum), achitabil in 15 zile. Mentionam ca, in ultimele sase luni, au fost curatate scaunele din toate cele 30 de tramvaie Armonia, au fost schimbate o parte din scaunele rupte din autobuzele articulate si au fost polisate exterior toate autobuzele si troleibuzele. Aceasta actiune va continua si in perioada urmatoare. Pentru mentinerea curateniei din mijloacele de transport in comun sunt efectuate actiuni de curatenie si igienizare in fiecare zi”, transmit reprezentantii STPT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006351 (s)