News Flash:

Doar o treime din elevii din clasa a VIII-a se simt pregatiti pentru Evaluarea Nationala

6 Aprilie 2022
654 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevi 3

Doar o treime dintre elevii de clasa a VIII-a spun ca se simt pregatiti pentru examenele nationale, arata sondajul realizat de Organizatia Salvati Copiii Romania. Multi spun ca au ramas in urma cu materia, iar 60% dintre cei 1.821 de elevi spun ca fac meditatii la cel putin o materie. Copiii se simt tristi, obositi, singuri sau stresati.
 
 
„Suntem foarte obositi si cantitatea mare de teme ne streseaza si mai mult. Cu online-ul nu intelegeam mai nimic, iar testele sunt grele si notele din ce in ce mai mici. Am ramas in urma cu materia si nimic nu mai e ca alta data. Inainte stiam tot si luam numai zece, dar din a VII-a am inceput sa ma pierd pe drum. Simt ca nu mai inteleg nimic si nici macar nu mai pot invata cum trebuie. Imi pierd concentrarea extrem de repede, iar la ore pic de oboseala. Avem programul supraincarcat, intram de la 8 si avem 7 ore pe zi. Ne intoarcem de la scoala, iar majoritatea dintre noi au meditatii aproximativ 2 ore. (elev)”, conform Salvati Copiii Romania.

Principalele informatii care au rezultat din ancheta Salvati Copiii Romania:
Aproape unul din doi copii (47%) afirma ca temele sunt mai grele comparativ cu anii precedenti. In cazul elevilor din clasa a VIII-a, procentul celor care sesizeaza o dificultate mai mare a temelor in comparatie cu anii scolari anteriori este semnificativ mai mare (53%). 40% dintre liceeni afirma insa ca nivelul de dificultate a temelor nu s-a schimbat comparativ cu anii trecuti, iar 16% considera ca nivelul de dificultate a scazut sau nu primesc deloc teme.

Aproximativ 50% dintre elevi afirma ca au parcurs materia scolara fara probleme, iar 31% ca au ramas in urma. Baietii afirma intr-o masura semnificativ mai ridicata comparativ cu fetele ca au parcurs materia fara probleme (55% vs. 50%), iar elevii de gimnaziu sunt mai increzatori decat liceeni sub acest aspect (55% vs. 50%).

51% dintre copii considera ca in acest an scolar au avut nevoie de mai mult ajutor din partea profesorilor de la clasa, 13% de ajutor prin intermediul meditatiilor, iar 9% din partea familiei (parinti si frati). Elevii din clasa a VIII-a afirma intr-o masura semnificativ mai ridicata ca au simtit nevoia sa faca meditatii.

In ceea ce priveste nivelul de pregatire pentru Evaluarea Nationala, 1 din 3 se considera pregatit, iar aproape 2 din 10 se simt nepregatiti.

Aproape 60% dintre elevi afirma ca fac meditatii la cel putin o materie. In ceea ce priveste comunicarea emotionala cu profesorii, aproape jumatate dintre elevi (47%) spun ca nu au vorbit cu profesorii despre modul in care se simt si alti 14% ca ar fi vrut ca acest lucru sa se intample. 1 din 4 copii a vorbit despre dificultatile emotionale cu profesorii si afirma ca este multumit de rezultat.

Ce simt elevii dupa doi ani de pandemie
Cele mai mari scoruri (ca valoare medie, la nivelul intregului esantion) se remarca in cazul oboselii (nivel mediu de 7,7), al sentimentului de siguranta (7,2) si al stresului (6,6). Fetele spun in masura mai ridicata ca sunt stresate, furioase, speriate.

Liceenii afirma in masuri semnificativ mai ridicate ca sunt stresati, furiosi, tristi sau obositi. Elevii de clasa a VIII-a ofera scoruri mai ridicate la atributele negative, comparativ cu toti ceilalti respondenti la chestionar: stresat, speriat si obosit.

Sondajul a fost realizat online, cu esantion neprobabilistic, bazat pe raspunsurile a 1.821 de elevi din invatamantul secundar inferior si superior. Perioada de completare a chestionarului a fost luna februarie 2022.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006349 (s)