News Flash:

Se relanseaza licitatia pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva. Zece zile pentru verificarea documentelor

6 Aprilie 2022
295 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada

La o luna de la anularea primei licitatii pentru segmentul lipsa din A1 Lugoj - Deva, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunta relansarea licitatiei.
 

 
„A fost relansata licitatia pentru Lotul 2 (Sectiunile E si D) al autostrazii Lugoj-Deva! CNAIR a transmis astazi la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), pentru verificare, documentatia destinata noii proceduri de licitatie. In maximum 10 zile, ANAP trebuie sa finalizeze verificarea documentelor, dupa care CNAIR va putea lansa licitatia propriu-zisa a contractului pentru proiectarea si executia celor doua sectiuni ale Lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva”, anunta Sorin Grindeanu.

Licitatia pentru realizarea tronsonului care face parte din lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva a fost deblocata la inceputul anului 2022. CNAIR a asteptat oferte din partea a sase firme, insa nu a primit decat una. CNAIR a anuntat ca va relua licitatia pentru segmentul lipsa de 9 km din autostrada A1, de la Margina la Holdea, care cuprinde si doua tuneluri pentru ursi. Oferta tehnica depusa de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia), la prima licitatie, a fost declarata neconforma.

Finantarea pentru aceasta bucata lipsa este asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Valoarea contractului este de 1,62 miliarde de lei, cu TVA, adica aproape 330 de milioane de euro. Sunt 9,13 km de realizat, dintre care 2,13 reprezinta portiune de tunel. Termenul de finalizare prevazut este de 10 luni pentru proiectare si 28 de luni pentru executie.

De-a lungul timpului, au fost multiple nemultumiri legate de acest lot de autostrada, „parca blestemat”, asa cum il numea Sorin Grindeanu. Asociatia Pro Infrastructura, care monitorizeaza realizarea proiectelor de transport din tara, si-a exprimat nemultumirea fata de cum gestioneaza Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) situatia de pe lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva. Acestia au sustinut ca cei de la CNAIR raspund „in bataie de joc” ofertantilor si nu au studii concrete de pe teren. Contactati de Tion, reprezentantii CNAIR au replicat ca asociatia abordeaza „teme trunchiate” si ca toate santierele sunt executate de profesionisti, conform caietelor de sarcini.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006273 (s)