News Flash:

Atenție!

ECDC a anunţat că un focar de salmonella asociat cu carnea de pui afectează în prezent 16 ţări

27 Octombrie 2023
197 Vizualizari | 0 Comentarii


Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a informat că în prezent există un focar de salmoneloză asociat cu carne de pui care afectează 16 țări, conform informațiilor furnizate de agenția DPA.

În Germania, au fost raportate în total 18 cazuri în acest an, conform evaluărilor.

Nouă persoane din trei țări diferite au necesitat îngrijiri medicale în unități medicale, iar în Austria, o persoană a decedat ca urmare a infecției cu această bacterie.

Carnea de pui este considerată sursa probabilă a acestui focar, care implică trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, conform unei evaluări comune realizate de agenția cu sediul la Stockholm împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).

Bacterii similare celor care au cauzat focarul au fost descoperite în eșantioane de carne de pui și în kebab de pui, potrivit celor două agenții europene.

Eșantioanele au dus la identificarea a șapte producători din Polonia și unul din Austria, însă în unitățile lor de producție nu au fost găsite dovezi microbiologice ale contaminării, conform informațiilor furnizate de agenții.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006390 (s)