News Flash:

Avertisment ferm al lui Antony Blinken

Statele Unite vor acţiona rapid şi decisiv în cazul oricărui atac din partea Iranului

25 Octombrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat Iranul, afirmând că Statele Unite vor reacționa rapid și hotărât în cazul oricărui atac, conform agenției AFP.

Blinken a adresat Consiliului de Securitate al ONU în contextul preocupărilor comunității internaționale cu privire la posibila escaladare a conflictului dintre Israel și gruparea islamistă Hamas, menționând și implicațiile grupării șiite libaneze Hezbollah, care este susținută de Teheran.

„Statele Unite nu caută un conflict cu Iranul. Nu vrem ca acest război să se extindă. Însă, dacă Iranul sau intermediarii săi atacă personalul american oriunde, nu faceţi greşeala: ne vom apăra poporul, ne vom apăra securitatea - în mod rapid şi decisiv”, a precizat Blinken în faţa Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

„Cerem tuturor statelor membre să transmită un mesaj ferm şi unit oricărui actor statal sau non-statal care are în vedere să deschidă un alt front în acest conflict împotriva Israelului sau care ar putea viza partenerii Israelului, inclusiv Statele Unite: să nu facă asta. Nu aruncaţi combustibil pe foc”, a mai transmis Blinken.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)