News Flash:

Președinția franceză a anunțat astăzi, 26 octombrie

În următoarele săptămâni Emmanuel Macron va organiza un omagiu pentru victimele franceze ale atacului Hamas în Israel

26 Octombrie 2023
186 Vizualizari | 0 Comentarii

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va organiza în săptămânile următoare un omagiu în onoarea victimelor franceze ale atacului fără precedent comis de mișcarea islamistă palestiniană Hamas în Israel, potrivit anunțului făcut de președinția franceză pe 26 octombrie, conform agenției AFP.

„Acest omagiu va avea loc la monumentul dedicat victimelor terorismului la Domul Invalizilor”, în centrul Parisului, au precizat surse din anturajul şefului statului, referindu-se la statuia intitulată „Cuvânt adus memoriei victimelor terorismului”, a sculptorului Nicolas Alquin.


Data omagiului nu a fost încă stabilită.

Conform celui mai recent bilanț anunțat la Cairo de către Emmanuel Macron, 31 de cetățeni francezi sau franco-israelieni au fost uciși în timpul atacului din 7 octombrie. În total, peste 1.400 de persoane au fost ucise în acea zi de partea israeliană, majoritatea fiind civili omorâți de Hamas, conform celor mai recente cifre ale autorităților israeliene.

De asemenea, alți nouă cetățeni francezi sunt considerați ostatici aflați în mâinile organizației islamiste în Fâșia Gaza. Aceștia fac parte din grupul de peste 200 de persoane, alcătuit din bărbați, femei și copii, care sunt ținuți ostatici de Hamas din 7 octombrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006767 (s)