News Flash:

Din solidaritate pentru Israel

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ajuns, marţi, 24 octombrie, la Tel Aviv

24 Octombrie 2023
177 Vizualizari | 0 Comentarii

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns marți, 24 octombrie, la Tel Aviv, pentru a exprima solidaritatea deplină a Franței cu Israelul, în urma atacului mișcării islamiste palestiniene Hamas, care a dus la moartea a peste 1.400 de persoane pe 7 octombrie, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

Șeful statului francez va pleda, de asemenea, pentru protejarea populației civile din Gaza, în timp ce Israelul a efectuat bombardamente masive în enclavă ca răspuns la atac, având ca obiectiv declarat distrugerea Hamas, potrivit Palatului Elysee.

Emmanuel Macron va cere un armistițiu umanitar care să permită furnizarea de ajutor în Gaza, care se află sub un blocadă completă, și eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul atacului, conform Președinției franceze.

Șeful statului francez va avea întâlniri cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, cu președintele Isaac Herzog, precum și cu liderii opoziției Benny Gantz și Yair Lapid, la Ierusalim.

De asemenea, Macron se va întâlni la Tel Aviv cu familia francezilor sau franco-israelienilor uciși sau răpiți ca ostatici de către Hamas în Gaza.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005035 (s)