News Flash:

Traseele microbuzelor pe care le va achizitiona RATT

14 Octombrie 2013
1623 Vizualizari | 0 Comentarii

Conducerea Primariei Timisoara a anuntat ca va achizitiona microbuze, apoi primarul Nicolae Robu a explicat ca doreste de fapt minibusuri, directorul RATT, Ioan Goia, spune ca au fost initiate demersurile pentru cumpararea de autobuze de mica sau medie capacitate mai exact. Vorbim despre 15 noi mijloace de transport în comun. Goia estimeaza ca în prima jumatate a anului viitor vor fi puse deja în circulatie.
„Suntem pregatiti cu documentatia tehnica, ma refer la caietul de sarcini, cu toate conditiile legate de asigurarea dotarilor tehnice cu care ne-am obisnuit la autobuzele Mercedes, urmeaza procedura de întocmire a fisei de date de achizitii în cadrul municipalitatii (…) O sa dam drumul si la aceasta procedura pe SEAP pentru achizitia de autobuze de mica sau medie capacitate. Pozitia este în bugetul local, vor fi ultimele autobuze pe motoare diesel pe care le vom achizitiona. Nu sunt microbuze, sunt transformate, sunt cu podea coborata si cu locuri pentru persoanele cu dizabilitati, întrunesc toate conditiile de autobuz de transport public local, si nu de interjudetean sau interurban. Minibusurile se duc pana în zona capacitatii de 8+1, astea vor avea 30 de locuri per total, dintre care 14 sau 16, în functie de optiunea noastra, pe scaune”, a declarat directorul general al Regiei Autonome de Transport Timisoara, Ioan Goia.

Reprezentantii RATT au deja si o analiza cu privire la viitoarele trasee ale acestor mini-autobuze. Goia spune ca în principal ar urma sa fie folosite pentru a transporta copii la scoala, pentru cursele metropolitane si pentru a asigura legatura între diferite cartiere ale Timisoarei.

„Este un autobuz de medie capacitate pe care îl doresc si occidentalii. L-am dorit si noi, pentru traseele metropolitane în mod special si transportul elevilor, deoarece sunt curse punctuale pe care le facem pentru scolari. Noi avem deja traseele pe care am dori sa scoatem aceste autobuze de medie capacitate. Sunt cele din zonele Ronat, neacoperita de noi, Kuncz, neacoperita de noi, legatura cu aeroportul se poate face în conditii mai bune si mai rapide, este cursa cu Gara de Nord si legatura cu cele mai importante puncte în oras. O sa avem în mod special legatura între cartiere, si nu neaparat legate de zona centrala, de exemplu Aradului cu Lipovei, legaturi care se vor desfasura în cadrul cartierelor, unde oamenii se misca în numar mai redus, si nu spre zona centrala, unde capacitatea pe liniile principale este asigurata de autobuzele de mare capacitate”, a mai afirmat Goia.

Noile mijloace de transport în comun, 15 la numar, ar urma sa fie achizitionate cu bani de la bugetul local. Iar conducerea RATT estimeaza ca daca nu vor aparea contestatii la licitatia care va fi organizata în aceasta toamna, în prima jumatate a anului 2014 autobuzele vor putea fi deja folosite de timisoreni.

„Discutia este pe minimum 15. Acoperim treaba asta, s-a pus pozitie la buget luna trecuta si în functie de licitatie se va completa. Cel mai scump era, daca îmi amintesc din toate prezentarile facute, undeva la 130.000 – 140.000 de euro. Prin licitatie, cu siguranta vor fi preturi sub 100.000 de euro. Conditiile raman aceleasi, tehnice, dar depinde unde este produs si în functie de furnizor. RATT nu va contribui cu nimic, le va primi în administrare dupa achizitia facuta de catre municipalitate. Bani vor fi din alocatia bugetara, avem si o suma în buget si, în functie de licitatie, se rectifica bugetul. Suma s-a estimat la 15 autobuze, daca licitatia spune ca nu e atat, ca e mai mare suma necesara, se va rectifica bugetul. Eu cred ca în prima jumatate a anului viitor le vom avea pe toate, daca licitatia merge bine toamna asta si nu sunt contestatii”, a conchis Goia, citat de Tion.ro.

RATT va testa, din 24 octombrie, si doua autobuze cu motor electric, puse
la dispozitie de o firma privata, dupa ce reprezentantii primariei au anuntat ca au în plan si achizitionarea unor astfel de vehicule.


microbuze nicolae robu directorul ratt ioan goia autobuzele mercedes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006068 (s)