News Flash:

A murit puiul de zebra adus recent la Zoo Timisoara

14 Octombrie 2013
1499 Vizualizari | 0 Comentarii

Zebra proaspăt adusă la Grădina Zoologică din Timișoara a murit înecată, vineri seara, după ce a reușit, din nou, să evadeze din habitatul în care fusese plasată. Directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara, Adrian Bere, a fost rănit serios, în timp ce încerca să o salveze, și transportat la spital.

Vă reamintim că, în cursul zilei de vineri, în timp ce era prezentată jurnaliștilor, zebra a reușit să evadeze din habitatul în care fusese plasată. Insă, în scurt timp, a fost returnată de către angajații Grădinii Zoologice. Ulterior, conform reprezentanților Primăriei Timișoara, animalul a avut un comportament agresiv, alergand confuz în țarcul amenajat și reușind să evadeze din nou.

Angajații Grădinii Zoologice au încercat să tranchilizeze animalul, însă nu au reușit. Acesta a evadat, din nou, din habitat și a sărit direct în heleșteul aflat în apropiere. Directorul Adrian Bere, care fusese serios șifonat și la prima evadare a zebrei, împreună cu veterinarul grădinii zoologice, Mihai Afrenie, au sărit în apă pentru a salva animalul, dar nu au reușit. Zebra a murit înecată, heleșteul avand o adancime de trei metri.

In cursul intervenției, animalul speriat l-a lovit destul de serios cu copitele pe Adrian Bere, care a fost și transportat la spital pentru investigații. El a fost externat după cateva ore, însa se află, în continuare, sub observație medicală.

„Municipalitatea este deja în legătură cu reprezentanți al unor grădini zoologice pentru a aduce la Timișoara un alt exemplar”, se arată într-un comunicat transmis, sambătă, de Primăria Timișoara.

 


zebra zebra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006216 (s)