News Flash:

Primaria vrea sa reabiliteze mai multe tramvaie second hand

14 Octombrie 2013
1381 Vizualizari | 0 Comentarii

Conducerea Primariei Timisoara a decis in luna februarie a acestui an ca nu este nevoie de tramvaie noi in capitala Banatului. Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va reabilita tramvaiele second primite de la nemti. Cu taraita insa. Potrivit sefului RATT, Ioan Goia, doar 7 sau 8 tramvaie intra in reparatii in anul ce vine, urmand ca in urmatorii 4 ani sa fie reabilitate pana la 30 de mijloace de transport pe sine.
Va reamintim ca edilul sef al Timisoarei a anuntat, tot anul acesta, ca vrea sa achizitioneze si minibusuri pentru transportul timisorenilor. Tot seful RATT ne dezvaluie ca sunt mai importante tramvaiele decat minibusurile.

“Dupa demararea procedurii de achizitie a tramvaielor, o sa dam drumul si procedura de achizitie pe SEAP pentru achizitia de autobuze de medie capacitate (n.r. minibusuri)”, ne-a declarat Ioan Goia.

Potrivit directorului Regiei Autonome de Transport in Comun din Timisoara, luna aceasta ar putea demara licitatia pentru reabilitarea tramvaielor. Goia spune ca in urmatorii 4 ani vor fi ca noi 30 de tramvaie. In total, la un simplu calcul, vor fi necesari aproximativ 24 de milioane de euro.

“Cred ca luna aceasta se va pune pe SEAP deja partea de reabilitare tramvaie, suntem terminati cu documentatiile tehnice, cu fisele de date, e supus aprobarii conducerii Primariei, cand o vizeaza punem pe SEAP reabilitarea de tramvaie. Vom face de la 1 la 30, in functie de bugetul local. Va fi un acord cadru si vor fi facute contracte subsecvente, care se impart in parti egale. Deci pe 4 ani vor fi cel putin 4 contracte. Unul din contracte va cuprinde cel putin 7 sau 8 bucati de tramvaie pentru primul an, 2014. Unul era estimat la 700.000 – 800.000 de euro, cu toate conditiile, adica schimbat complet cu tot cu parte de tractiune”, ne-a spus seful RATT.

Daca anul trecut pe strazile Timisoarei circulau peste 60 de tramvaie, acum 55 sunt functionale din parcul auto al RATT.

“Coeficientul de stare tehnica a parcului auto este in jur de 55 de tramvaie, pe inventar avem undeva la 85 de tramvaie, zilnic avem la dispozitie cam 55 de tramvaie”, a mai precizat Ioan Goia.

Asadar, anul viitor ar urma sa fie reabilitate 7 sau 8 tramvaie, daca este sa ne luam dupa declaratiile specialistilor de la RATT. Este vorba despre mijloacele de transport pe sine ce au primite in dar de Timisoara de autoritatile din Bremen, Germania.

“Vor fi reabilitate cele din circulatie si in mod special cele care sunt din generatia Bremen, GT4 le spunem lor, care au venit la Timisoara mult mai recent. Nu depasesc vechimea de 25 de ani, sunt cu reparatii capitale facute si cu modernizari in Germania la mijlocul perioadei de servicii. Pe alea le reabilitam, altele mai bune nu avem deocamdata”, a conchis Ioan Goia.

Cu toate ca “nu avem altele mai bune deocamdata” si nici nu avem bani sa le achizitionam, primarul Nicolae Robu vrea sa taie si putinul venit pe care regia il face din vanzarea biletelor, dorind sa introduca transportul public gratuit la Timisoara.

 


primariei timisoara nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007373 (s)