News Flash:

Traian Basescu, despre alegerea lui Emmanuel Macron: "Marea problema va fi gestionarea victoriei"

8 Mai 2017
951 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat
Fostul presedinte Traian Basescu spune ca alegerea lui Emmanuel Macron ca presedinte al Frantei era de asteptat, "un rezultat previzibil", adaugand ca marea problema va fi gestionarea victoriei.


Traian Basescu spune ca Macron va avea situatii foarte dificile de gestionat la inceputul mandatului, atat in plan intern, in privinta asigurarii suportului parlamentar pentru sustinerii unui guvern, cat si in ceea ce priveste angajamentul sau privind reforma la nivelul UE.


"Nimic nou sub soare, era rezultat previzibil. Marea problema este cum reuseste sa gestioneze victoria. Adica, in iunie are alegeri pentru Camera inferioara, cea cu care ar trebuie sa-si gaseasca solutiile politice sa sustina un guvern. Problema lui Macron e ca nu are un partid, e infiintat foarte proaspat si are putine structuri teritoriale. Exista chiar riscul sa nu poata depune liste in toata Franta la alegerile care vor fi in iunie", a declarat fostul presedinte Traian Basescu.
El a mai spus ca o alta mare problema cu care se va confrunta Macron este legata de angajamentul din campanie privind reformarea UE.


"O alta mare problema este ca unul din angajamentele lui fundamentale in aceasta campanie a fost ca va reforma Uniunea Europeana. Ori, aici va avea o mare problema daca nu va avea un suport si in Parlamentul francez, pe de-o parte, pe de alta parte trebuie sa gaseasca o directie comuna cu Merkel. Mai ales ca transformarile UE sunt deja previzibile dupa Declaratia de la Roma. Stim toti ca va fi o Europa cu mai multe viteze, cel putin doua: eurozona si statele non euro, dar s-ar putea sa fie mai multe cercuri concentrice. Deci, va avea situatii foarte dificile de gestionat domnul presedinte Macron", a explicat Basescu.


Fostul presedinte s-a referit si la episodul petrecut in ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din Franta, respectiv la "spargerea serverelor de campanie" ale lui Macron.
"Deci, rezultatul era previzibil, dar marea problema e ca in ultima zi de campanie Macron s-a pricopsit cu acea spargere a sistemelor, a serverelor lui de campanie. Documente extrem de importante sunt totusi pe piata, chiar daca nu au fost difuzate de presa. Daca ceea ce se spune legat de finantari externe se va confirma, are un inceput dificil de mandat", a conchis Traian Basescu.

traian basescu traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010895 (s)