News Flash:

Traian Basescu crede ca stie cum sa il opreasca pe Putin. Care este strategia fostului presedinte al Romaniei

25 Februarie 2022
2198 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu

Traian Basescu este pur si simplu consternat de ceea ce se intampla la cativa kilometri de Romania. Fostul sef de stat nu ii vine sa creada ca Putin nu doar ca si-a trimis trupele in Ucraina, ci a si inceput razboiul. In timp ce unele voci sustin ca Putin nu se va opri pana nu va obtine ceea ce vrea, Basescu sustine ca, totusi, exista o masura care l-ar putea face pe liderul de la Kremlin sa se ragandeasca.

Traian Basescu a postat cu maxima asumare un mesaj pe pagina lui de Facebook, fara sa ii pese daca supara sau nu pe cineva. Vocea fostului presedinte s-a facut, imediat, auzita, iar furia acestuia pe liderul de la Kremlin este mai mult decat evidenta. Basescu a transmis un mesaj ferm in care prezinta solutia, din punctul lui de vedere, la stoparea acestui conflict.

„Batausul de la Kremlin trebuie oprit! O rusine fara margini. In timp ce ucrainenii sunt zdrobiti sub senilele tancurilor rusesti, Occidentul refuza sa scoata Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federatia Rusa din vanzarea titeiului si a gazelor naturale, alimentand masinaria de razboi a lui Putin.

Imaginile dramatice cu suferintele ingozitoare ale femeilor si copiilor ucraineni ii impresioneaza pe marii politicieni occidentali mult mai putin decat banii multinationalelor.
Sigur ca o astfel de masura este majora si ne va afecta si pe noi, dar este singura care nu ar insemna un nou compromis cu Rusia lui Putin.

S-ar putea sa ne fie ceva mai frig in case, dar acum ucrainenii mor. Daca dupa compromisurile in favoarea Rusiei legat de Republica Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia si Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea si Dombas) va urma un nou compromis si dupa invadarea Ucrainei, atunci sa nu ne mire daca urmatoare tinta a lui Putin va fi o tara membra NATO sau UE.

Si atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou „business as usual” pentru ca va fi o tara de la frontiera de Est a NATO si UE. Ce pacat ca nimeni nu-si mai aminteste Conferinta de la Munchen din 1938, iar Germania si Italia sunt primele care trebuie sa-si aminteasca.”, a scris fostul presedinte al Romaniei pe pagina lui oficiala de Facebook.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010177 (s)