News Flash:

Ce se intampla anul acesta cu Rusia la Eurovision. Raspunsul de dat oficiali

25 Februarie 2022
434 Vizualizari | 0 Comentarii
eurovision russia

Situatia actuala dintre Rusia si Ucraina nu a lasat pe nimeni indiferent. Ceea ce se intampla la granita cu Romania este de-a dreptul ireal si pare ca se traiesc file dintr-o istorie tragica. Razboiul pornit de Rusia afecteaza intreaga lume, pe mai multe planuri, iar unul dintre ele este si cel muzical.

Anul acesta, Eurovision va avea loc in Italia si, asa cum se stie, pe lista participantilor este si Rusia. Data fiind situatia actuala, multi se intreaba daca va mai fi permisa prezentarea lor in concurs. Parerile s-au impartit, dar majoritatea vocilor sustin ca ar trebui „pedepsiti” pentru faptele liderului lor si ar trebui eliminati. Totusi, organizatorii Eurovision sunt de alta parere.


„Eurovisionul este un eveniment cultural apolitic. Suntem in continuu preocupati de situatia din Ucraina si monitorizam constant evolutia evenimentelor. Eurovisionul a fost creat dupa Al Doilea Razboi Mondial in ideea de a unii intreaga Europa.” au declarat organizatorii Eurovisionului.

Pe de alta parte, sunt si voci care si-au exprimat public dorinta de a exclude Rusia de la acest eveniment muzical. „Dat fiind acest fapt, participarea Rusiei care este considerata o tara violenta si care sfideaza Dreptul International, contravine ideii de competitie. Va rog sa luati in considerare faptul ca participarea Rusiei la Eurovision este sustinuta de toate companiile radio si TV de stat care sunt un instrument al puterii de la Kremlin. Excluderea Rusiei din acest eveniment ar fi un raspuns foarte puternic din partea comunitatii internationale”, arata scrisoarea lui Mykola Chernotytsky publicata de Variety.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005853 (s)