News Flash:

Timisoara va avea autobuze electrice de 33 de milioane de euro din Turcia. Oficial de la Ministerul Dezvoltarii

3 August 2021
493 Vizualizari | 0 Comentarii
autobuz

E batut in cuie! Ministerul Dezvoltarii anunta ca a incheiat procedura de achizitie publica pentru cele 44 de autobuze electrice pe care le va cumpara pentru Timisoara cu bani europeni. Mijloacele de transport in comun vor veni din Turcia, de la Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS.
 
 
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) a anuntat, marti, finalizarea licitatiei pentru achizitionarea a 56 de autobuze electrice pentru Brasov si Timisoara. Urmeaza acum semnarea contractelor.

44 de vehicule sunt pentru Timisoara, iar Ministerul Dezvoltarii include in contract si 15 statii de incarcare rapida si 44 de statii de incarcare lenta. Totul costa 162,3 milioane de lei, echivalentul a 33 de milioane de euro.

Brasovul primeste 12 autobuze electrice, tot cu lungimea de circa 18 m, si va avea amenajate si patru statii de incarcare rapida si 12 de incarcare lenta. Contractul pentru Brasov este de 44,98 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 9,1 milioane de euro.

Firma care a castigat licitatia MDLPA este Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS, care va livra produsele in 48 de luni. Este vorba despre autobuze electrice articulate modelul KRS 18 EV.

Conform caietului de sarcini, autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel putin 130 de persoane, din care cel putin 44 pe scaune. Vor avea podea integral coborata si facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Vor trebui sa reziste la temperaturi cuprinse intre -25 si +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceata, noroi, zapada, chiciura, gheata, apa cu sare, produse petroliere, materiale si solutii antiderapante.

Autobuzele electrice vor avea scaune din material armat cu fibra de sticla sau mase plastice cu tratament antistatic, cu proprietati antigraffiti, antivandalism, vopsea inglobata, cu tapiterie rezistenta la uzura si murdarie, usor lavabila. Vor fi prevazute cu sistem de supraveghere video la interior si la exterior, cu cel putin opt camere digitale color, cu inregistrare audio. Mijloacele de transport vor avea o durata de functionare de minimum 15 ani, din care opt fara reparatie generala.

Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni, deci cele 44 de autobuze electrice trebuie sa vina in Timisoara in urmatorii patru ani, pana in 2025. Autobuzele vor fi achizitionate cu bani europeni. Achizitia se face prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.

Timisoara va avea mijloace de transport noi de la doua companii din Turcia. Prima este Bozankaya, care livreaza catre STPT 21 de tramvaie, tot cu fonduri europene, in baza unui contract incheiat acum doi ani. Primul tramvai a venit in urma cu o luna la Timisoara si este in probe pentru omologare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007551 (s)