News Flash:

Peste 19 ani de inchisoare, cea mai grea pedeapsa in dosarul gruparii hotilor de lux. Ce a decis instanta pentru fiecare inculpat

3 August 2021
794 Vizualizari | 0 Comentarii
tribunalul timis

Tribunalul Timis a dat luni sentinta in dosarul gruparii hotilor de lux, care au fost trimisi in judecata de DIICOT in urma unei operatiuni de proportii. Gruparea a fost acuzata de comiterea mai multor spargeri in Timis sau Caras Severin, hotii vizand ”tinte” despre care aveau informatii ca au sume importante de bani in casa.

Printre cei pradati a fost si fostului sef al Finantelor Publice din Otelu Rosu, Petru Lupsac, din casa caruia a fost furat un seif in care erau 1,7 milioane lei. Pedeapsa cea mai mare a primit-o cel considerat liderul gruparii Ciprian Campean -19 ani 3 luni si  10 zile inchisoare, acesta fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunilor de grup infractional organizat, ultraj sub forma tentativei de omor (dupa ce a ranit un politist fortand un baraj al fortelor de ordine dupa o spargere), furt calificat cu consecinte deosebit de grave, complicitate la furt calificat, conducerea unui autovehicul cu numere false.

Lucian Mihaltan, un apropiat al liderului interlop Lucian Boncu si acuzat de DIICOT ca l-a ajutat pe aradeanul Cosmin Mladin in dosarul contrabandei cu tigari, a fost condamnat la 13 ani si 11 luni de inchisoare, fiind gasit vinovat pentru savarsirea infractiunilor de grup infractional organizat, furt calificat in forma continuata, furt calificat cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si tainuire.

Adrian Bolbos a fost condamnat la 13 ani si 10 luni de inchisoare fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunilor de grup infractional organizat, furt calificat in forma continuata, furt calificat cu consecinte deosebit de grave, braconaj si conducere fara permis.

Eduard Abraham a primit o pedeapsa de 6 ani si 2 luni  fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunilor de grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

Trevis Plesan a primit 4 ani si 8 luni de inchisoare fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, furt calificat in forma continuata, complicitate la punerea in circulatie a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Ioan Pasan a fost condamnat la 2 ani si 1 luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, Razvan Donici – 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, iar Ciprian Jurgi, Danut Gheregi, Lucian Chera si Petru Cernescu – fiecare la cate 2 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare.

Tribunalul Timis le-a interzis lui Campean, Mihaltan, Bolbos si Abraham ca dupa executarea pedepselor, timp de trei ani, sa se apropie mai mult de 20 de metri unul de altul. Inculpatii au de platit daune materiale de peste trei milioane de lei partilor civile din dosar. Sentinta nu este definitiva putand fi atacata la Curtea de Apel Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006286 (s)