News Flash:

Timisenii pot depune proiecte care sa fie finantate prin bugetul participativ. 3 milioane de lei oferite de CJ Timis

4 Mai 2022
324 Vizualizari | 0 Comentarii
proiect

 

Cea de-a doua editie a programului de bugetare participativa a Consiliului Judetean Timis a luat startul de marti cu lansarea apelului pentru proiecte. 3 milioane de lei pot fi folositi de timisenii care vin cu proiecte ingenioase din diverse domenii.
 
 
Bugetul participativ incurajeaza cetatenii din Timis sa vina cu propuneri de proiecte pentru comunitate, iar ulterior tot cetatenii vor decide, prin vot public, proiectele care sunt de folos judetului. Acestea vor fi implementate de Consiliul Judetean Timis. Inscrierea de proiecte incepe marti, 3 mai, iar acestea pot fi depuse pana in 31 mai, prin e-mail, la adresa bugetareparticipativa•cjtimis.ro, sau in format fizic, la registratura institutiei.

Proiectele depuse trebuie sa se incadreze in domenii precum: educatie, sanatate, servicii sociale, mediu/protectia animalelor/ecologizare, urbanism si arhitectura, turism, infrastructura de stimulare a economiei si afacerilor, infrastructura IT si de telecomunicatii.


Atat persoanele fizice, cat si juridice, daca sunt interesate, pot depune o singura propunere pentru fiecare dintre domeniile numite anterior. Cele mai votate proiecte vor fi desemnate castigatoare, pana la epuizarea celor 3 milioane de lei. Nu se va tine cont de domeniul din care fac parte. Limita maxima a bugetului pentru un proiect propus este de 1.500.000 lei, cu TVA.

„Pentru implementarea si derularea procesului de bugetare participativa am dezvoltat o platforma distincta, pe site-ul institutiei, bugetareparticipativa.cjtimis.ro, unde cei interesati vor gasi toate informatiile si documentele necesare si vor putea vota proiectele depuse. Am simplificat pe cat posibil procesul, proiectele pot fi depuse online, dar am pastrat si posibilitatea de depunere fizica a acestora, nu toata lumea avand abilitati tehnice”, transmite presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Fiecare proiect depus va fi analizat de comisii constituite in acest scop, care vor stabili proiectele care pot fi publicate pe site si pot intra in procesul de votare. „Acestea nu vor fi publicate daca nu sunt suficient de clar definit sau daca obiectivul sau limbajul folosit instiga la discriminare, violenta, ura”, mai transmit reprezentantii CJ Timis.

In 2021, proiectele castigatoare, alese de timiseni la bugetarea participativa au fost pista de biciclete pe traseul Timisoara – Dumbravita – Giarmata, „oraselul sigurantei” pentru prescolari si copii si statii de mijloc de transport in comuna Foeni si satele apartinatoare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005466 (s)