News Flash:

Avertisment pentru primaria din Checea, de la Garda de Mediu, pentru groapa de gunoi ilegala. A inceput curatenia

29 Aprilie 2022
385 Vizualizari | 0 Comentarii
garda

Cei de la Garda de Mediu reactioneaza dupa sesizarea facuta de ANCBP Timis in privinta gropii de gunoi ilegale descoperite in apropierea localitatii Checea din Timis. Comisarii au sanctionat prin avertisment Primaria Checea, cea pe a carei raza administrativa se afla mormanele de gunoi. Edilii au inceput deja salubrizarea zonei.
 
 
Groapa ilegala de gunoi a fost descoperita de cei de la ANCBP in timpul unor actiuni pentru depistarea braconierilor, pe canalul Mare dintre Checea si Cenei, la inceputul lui martie.

Voluntarii au gasit acolo mormane intregi de gunoi menajer, peturi, ambalaje din sticla, deseuri din constructii si doze de aluminiu. Au sesizat apoi Garda de Mediu, iar cei de la Comisariatul Judetean Timis au mers in control pentru a identifica unitatea administrativa pe raza careia se afla groapa de gunoi.

Comisarii de mediu au mers in control la Primaria Checea si au aflat ca si pe adresa acesteia a fost primita o sesizare, tot de la ANCBP, in legatura cu aceeasi problema.

„Dat fiind faptul ca acea sesizare a intrat si la Primarie la Checea, noi cand am ajuns in proportie de 80% curatasera, adica tot ce a fost reciclabil au adunat si au predat societatii autorizate din punct de vedere al protectiei mediului, facandu-ne dovada. Noi le-am dat masura sa termine de salubrizat acel teren care apartine primariei si au primit un avertisment de la noi.

Incercam sa trimitem prima oara la ei (la primarii – n.r.), ca un avertisment, ca pana la urma nu are rost sa invartim banii asa. Banii pe care ii dau pe amenda ar trebui sa-i foloseasca sa salubrizeze, sa ia masuri, sa puna camere, sa previna astfel de fenomene. Care inteleg, inteleg, care nu, atunci primesc amenda de la noi. Urmeaza sa verificam, le-am dat termen o luna sa salubrizeze terenul, sa-l aduca exact la starea initiala, le-am pus in vedere sa nu ingroape, sa nu incendieze, ca acum este caz penal.”


 


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007275 (s)