News Flash:

Invitație la teatru

Timișorenii sunt invitați la teatru în Piața Unirii, joi, 13 iulie

12 Iulie 2023
231 Vizualizari | 0 Comentarii

Joi, 13 iulie, începând cu ora 20:00, se va juca piesa de teatru intitulată „Sigur nu Godot”, adaptată după lucrarea lui Matei Vișniec. Spectacolul va avea loc în tramvaiul platformă situat în Piața Unirii.

Această piesă, bazată pe „Ultimul Godot” scrisă de Matei Vișniec, se prezintă ca o dezbatere între dramaturg și un personaj despre viitorul teatrului și condiția actorului, precum și despre lumea actuală. Intriga se desfășoară în afara teatrului, într-un mediu propriu teatrului post-modern, unde dramaturgul se întâlnește cu propriul său personaj. Ambii protagoniști nu mai au acces în teatru: unul (Godot) nu a fost scris să apară pe scenă, chiar dacă a fost așteptat, iar celălalt (Beckett) nu mai poate vedea spectacolele pentru că a rămas singur în sala de teatru, iar actorii nu mai doresc să joace pentru un singur spectator.

Unul dintre personaje declară cu patos: "Teatrul a murit!" Dar să ne gândim la dominanța internetului, a Facebook-ului, la descărcările ilegale și filmele online, și la scăderea numărului de spectatori în sălile de teatru odată cu apariția lor. Cu toate acestea, prin reluarea replicii celei mai banale cu care începe piesa "Așteptându-l pe Godot" (inspirată din piesa originală a lui Beckett, care a servit ca sursă de inspirație pentru textul lui Vișniec), se sugerează că teatrul se reînnoiește de la sine. Scriitorul și propriul său personaj devin, la rândul lor, personaje, iar speranța rămâne vie. Teatrul își găsește mereu puterea de a se reinventa și de a trăi, chiar și în condiții neprielnice...

Distribuție:
Samuel Beckett: Petrus Cristian
Godot: Silvan Motorca
Regizor: Vasile Stefan

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005051 (s)