News Flash:

O veste minunată!

Spitalul Municipal și Spitalul de Copii vor fi modernizate din fonduri europene PNRR

11 Iulie 2023
206 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Municipiului Timișoara, în colaborare cu Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul de Copii Louis Țurcanu, a obținut o finanțare de peste 140 de milioane de lei din fondurile europene ale PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) pentru modernizarea condițiilor medicale din cele două spitale.

Aproximativ 30 de milioane de lei vor fi alocate pentru modernizarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți, atât la Spitalul Municipal Timișoara, cât și la Spitalul de Copii Louis Țurcanu.

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara va beneficia de o finanțare de peste 19 milioane de lei prin PNRR pentru extinderea secției de neonatologie și îmbunătățirea programului de screening. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei, iar Ministerul Sănătății a aprobat integral suma solicitată prin proiect, cu diferența acoperită din bugetul spitalului.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Louis Țurcanu" Timișoara a depus un proiect în valoare de peste 12 milioane de lei pentru creșterea capacității și dotarea infrastructurii spitalicești pentru îngrijirea pacienților nou-născuți cu probleme critice. Prin PNRR, Ministerul Sănătății a alocat peste 10 milioane de lei, iar diferența va fi suportată din bugetul spitalului.

Proiectele se concentrează pe extinderea capacității infrastructurii spitalicești pentru pacienții critici nou-născuți, furnizarea de echipamente adecvate, dotarea paturilor existente cu aparatură medicală corespunzătoare și îmbunătățirea programului de screening prin achiziționarea de aparatură medicală relevantă. De asemenea, se va amenaja și dota un centru regional de training pentru formarea continuă a personalului medical în tratamentul nou-născuților. Prin PNRR, cele două spitale subordonate Primăriei Municipiului Timișoara au primit o finanțare de 68 de milioane de lei (34 de milioane de lei fiecare) pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale (infecțiile dobândite în timpul spitalizării).

Municipiul Timișoara a obținut și alte finanțări prin PNRR, adică peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice și utilizării energiei din surse regenerabile la Complexul de Clădiri Clinicile Noi. Tot la Clinicile Noi, printr-un proiect de peste 10 milioane de lei, se modernizează și extinde infrastructura de energie electrică, precum și instalația de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu. De asemenea, 22 de ambulatorii vor fi modernizate prin intermediul unui proiect depus de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal, care a primit o finanțare de peste 15 milioane de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006260 (s)