News Flash:

A avut loc competiția „The John Scott Travelling Award”

Facultatea de Construcții a UVT a premiat cea mai bună lucrare de licență în domeniul ingineriei structurale

10 Iulie 2023
227 Vizualizari | 0 Comentarii


Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara a acordat premiul pentru cea mai bună lucrare de licență în domeniul ingineriei structurale în cadrul competiției tradiționale "The John Scott Travelling Award". Această competiție reunește candidații selectați din programele de studii CCIA, ICE, ICG, iar premiile sunt acordate de către Fundația "The John Scott Memorial Trust", cu sediul în Edinburgh, Regatul Unit.

Conform regulamentului specific al competiției, stabilit de ing. John Scott la inițierea sa, câștigătorul premiului urmează să folosească suma de bani pentru o călătorie de documentare cu tematică tehnică, participarea la o conferință în domeniul ingineriei structurale sau un stagiu de practică la o firmă din străinătate pentru a se familiariza cu tehnologiile moderne în domeniul construcțiilor. După încheierea călătoriei de documentare, absolventul premiat trebuie să prezinte un raport în cadrul facultății, în fața colegilor care urmează să finalizeze studiile de licență în anul universitar următor.

În urma competiției, câștigătorul premiului în valoare de 1.500 GBP a fost Răzvan Andrei Mura, student în cadrul programului de studii CCIA - Construcții Civile, Industriale și Agricole, cu lucrarea "Studiu comparativ între o structură de rezistență din cadre de beton armat și o structură din pereți structurali de zidărie pentru o clădire de locuințe colective P+3", coordonată de conf. dr. ing. Simon Pescari.

Comisia de jurizare a competiției a fost condusă de acad. Dan Dubină, președintele Academiei Române - filiala Timișoara și cadru didactic al Facultății de Construcții a UPT, și a inclus membri precum dr. ing. Cornel Farcaș, conf. dr. ing. Mircea Georgescu, prof. dr. ing. Valeriu Stoian și prof. dr. ing. Raul Zaharia.

Inginerul John Scott, un scoțian din Edinburgh, cu o carieră remarcabilă în domeniul ingineriei structurale, a fost un prieten de lungă durată al Facultății de Construcții din Timișoara. Prima sa vizită în facultate a avut loc în 1991, moment în care a dezvoltat o relație profesională și de prietenie cu decanul de atunci al facultății, Liviu Gădeanu.

După decesul său în 2012, John Scott a lăsat prin testament suma de 180.000 GBP pentru susținerea educației tehnice în limba engleză pentru studenții și cadrele didactice ale Facultății de Construcții a UPT în domeniul ingineriei structurale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004677 (s)