News Flash:

Veste îmbucurătoare

Un nou centru multifuncțional destinat vârstnicilor ar putea fi construit în Timișoara

11 Iulie 2023
219 Vizualizari | 0 Comentarii

Un centru multifuncțional nou destinat vârstnicilor urmează să fie construit în Timișoara, cu finanțare în mare parte din Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, alte trei centre existente din oraș vor fi modernizate cu sprijinul Ministerului Muncii, dacă solicitările de finanțare depuse de Direcția de Asistență Socială vor fi aprobate.

Într-o ședință de urgență convocată marți, 11 iulie, consilierii locali au discutat două proiecte cu finanțare nerambursabilă europeană și națională în valoare de aproximativ 2 milioane de euro. Ambele proiecte sunt destinate vârstnicilor și urmează să fie implementate de către Primăria Timișoara prin intermediul Direcției de Asistență Socială.

Primul proiect vizează construirea și dotarea unui nou Centru multifuncțional pentru persoane vârstnice, pe strada Lorena. Acest centru va avea o capacitate de 50 de persoane pe zi și va oferi servicii de asistență, recuperare și îngrijire la domiciliu pentru încă 25 de persoane pe zi.

Valoarea totală a proiectului este de 7,3 milioane de lei (fără TVA), din care 6,1 milioane de lei vor fi finanțate prin PNRR, 1,1 milioane de lei din bugetul de stat și 145.000 de lei (2% din valoarea proiectului) din bugetul local.

Al doilea proiect constă în depunerea unei solicitări de finanțare de aproximativ 3,6 milioane de lei la Ministerul Muncii pentru renovarea capitală a trei centre existente în oraș: Căminul pentru persoane vârstnice "Inocențiu M. Klein", Centrul de zi pentru Bătrâni din cadrul Complexului pentru persoane vârstnice "Sf. Arh. Mihail și Gavril" și Clubul Pensionarilor.

Căminul pentru Persoane Vârstnice "Inocențiu M. Klein" (clădire cu P+4) a fost dat în folosință în anul 1974 și are nevoie de modernizări, cum ar fi înlocuirea geamurilor, ușilor de termopan și a caloriferelor, precum și modernizarea grupurilor sanitare și a liftului. Dotarea cu mobilier nou în camere, dotarea spălătoriei, bucătăriei și curții exterioare, reparația acoperișului și a liftului, modernizarea băilor și înlocuirea radiatoarelor sunt de asemenea necesare.

La Centrul de Zi pentru Bătrâni din cadrul Complexului de servicii pentru persoane vârstnice "Sf. Arh. Mihail și Gavril" sunt necesare dotări noi, inclusiv mobilier, echipamente pentru îngrijire personală și achiziționarea unui microbuz pentru deplasarea vârstnicilor. Clubul Pensionarilor are nevoie de mobilier nou, aparate de aer condiționat și înlocuirea robinetelor caloriferelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004765 (s)