News Flash:

Pentru intervenții mai rapide

Polițiștii locali timișoreni au primit în dar trei motociclete performante

12 Iulie 2023
233 Vizualizari | 0 Comentarii

Hajdu Attila, directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, este cunoscut ca un pasionat al motocicletelor și acest lucru poate fi observat din postările sale de pe rețelele de socializare. Recent, el a propus să doteze polițiștii locali cu motociclete pentru a reduce timpii de reacție și a facilita deplasarea prin trafic în situațiile de intervenție necesare.

Pentru a diminua timpii de intervenție la sesizările cetățenilor și pentru a ajunge mai rapid în locurile unde comunitatea are nevoie de ei, începând din acest an, polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier acționează pe trei motociclete noi performante, au declarat reprezentanții Poliției Locale Timișoara în data de miercuri, 12 iulie 2023.


Utilizarea mijloacelor de transport este extrem de importantă pentru a eficientiza activitatea instituției și a spori mobilitatea patrulelor pe teren. Aceste mijloace de transport au fost inscripționate și dotate corespunzător cu girofar, stație de emisie-recepție și alte echipamente.

Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara a achiziționat prin procedură publică trei motociclete CFMoto, având o capacitate de 650 cmc, în conformitate cu prevederile legale. Prețul total al achiziției, inclusiv TVA, a fost de 127.092 lei.

În cadrul Poliției Locale Timișoara se află un total de 15 motoscutere, însă acestea sunt vechi, datând din 2007, și au devenit nefuncționale. Utilizarea vehiculelor cu două roți motorizate este mult mai eficientă, deoarece oferă mobilitate și rapiditate, în special în zonele aglomerate din trafic sau în cartierele mai îndepărtate.

Un aspect important pe care reprezentanții Poliției Locale Timișoara ar trebui să-l menționeze este soarta bicicletelor existente în dotare. În anul 2021, poliția locală a pus în circulație în Timișoara 8 astfel de vehicule pe două roți. În depozitele instituției mai erau încă 39 de biciclete, achiziționate în 2014. Planul era de a repara și a aduce în uz alte 10 biciclete, astfel încât numărul patrulelor pe bicicletă să crească. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat.

“Poliția Locală Timișoara și-a scos din depozit flota de biciclete. Am descoperit bicicletele achiziționate în 2014, într-un depozit, uitate și prăfuite. Le-am reparat, iar acum au ieșit pe străzile orașului primele patrule velo ale polițiștilor locali”, declara, pe 28 mai 2021, primarul Dominic Fritz.

Cu toate acestea, în 2023, nu se mai observă nicio prezență a polițiștilor locali pe biciclete pe străzile din Timișoara.

Situația a fost similară și în cazul celor trei segway-uri achiziționate în 2017 și folosite pe teren începând cu anul 2018. Acestea nu mai pot fi văzute în patrulare pe străzile orașului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004873 (s)