News Flash:

Bani europeni pentru educație

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru reabilitarea și extinderea Școlii Gimnaziale 15 din Fratelia

11 Iulie 2023
208 Vizualizari | 0 Comentarii

 Se dorește reabilitarea a unei alte școli din Timișoara, parțial, cu fonduri europene. Primăria Timișoara a inițiat licitația pentru alegerea unui constructor care să se ocupe de lucrările viitoare la Școala Gimnazială 15 din Fratelia, după ce valoarea investiției a fost majorată cu aproximativ 1,8 milioane de lei. Primăria Timișoara (PMT) a lansat licitația pentru reabilitarea și extinderea Școlii Gimnaziale 15 din Fratelia, având un buget total de 4,7 milioane de lei, inclusiv TVA, ceea ce reprezintă aproximativ 1 milion de euro. Firmele interesate pot depune ofertele până pe 31 iulie. Este important de menționat că recent, consilierii locali au aprobat majorarea valorii investiției din cauza creșterii prețului materialelor de construcție și a necesității unor lucrări suplimentare, conform constatărilor făcute în etapa de elaborare a proiectului tehnic. Inițial, costul estimat al lucrărilor era de 2,7 milioane de lei, o sumă care ar fi fost acoperită în mare parte de finanțarea europeană.

„Copiii din zonă vor avea condiții moderne și mai mult spațiu. Renovăm clădirea de la Școala 15 în care învață acum, dar și clădirea anexă, care momentan nu e folosită pentru ore. Investim în educație la cât mai multe școli din cartierele Timișoarei, pentru a aduc spații moderne pentru elevi”, declară primarul Dominic Fritz.

După alegerea constructorului prin intermediul licitației, vor începe lucrările de execuție. Proiectul vizează reabilitarea și etajarea corpului de clădire actualmente utilizat de elevi, precum și reabilitarea integrală a celuilalt corp al clădirii, care se află într-o stare avansată de degradare.

„La Școala Gimnazială nr. 15 vor fi construite patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente, prin etajarea imobilului existent în care se desfășoară activități didactice. Din cele două corpuri de clădire ale unității, doar unul este folosit în prezent pentru activități de învățământ. Cel de-al doilea corp de clădire, aflat într-o stare avansată de degradare, are funcțiune de anexă și este utilizat ca spațiu de depozitare”, precizează reprezentanții PMT.

În cadrul programului de reabilitare, se va realiza și eficientizarea energetică a Corpului A, care este destinat activităților didactice. Aceasta va fi realizată prin aplicarea izolației termice și prin amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș. De asemenea, se va consolida structura de rezistență a clădirii pentru a permite adăugarea de etaje și instalarea unui nou acoperiș. În interior, se va efectua recompartimentarea spațiilor, înlocuirea tâmplăriei și modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004865 (s)