News Flash:

O scurtă călătorie în timp

Cu tramvaiul tras de cai prin Timișoara

10 Iulie 2023
227 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu ocazia aniversării a 154 de ani de la prima călătorie a tramvaiului tras de cai în România, timișorenii au avut ocazia să revadă acest mijloc de transport tradițional. Primul tramvai a circulat pe 8 iulie 1869, când a fost inaugurată prima linie de tramvai. Traseul tramvaiului tras de cai avea două linii: una între gară și Piața Sfântul Gheorghe și cealaltă care lega Piața Sfântul Gheorghe de cartierul Fabric.

Sâmbătă, 8 iulie, Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a sărbătorit 154 de ani de la apariția primului tramvai tras de cai pe teritoriul actual al României, marcând în același timp Ziua Transportului Public Local.

Cu ajutorul echipei de la Herghelia de la Izvin și a doi cai frumoși din rasa Nonius, timișorenii au avut ocazia să călătorească în timp pe traseul Prefectură - Piața Libertății. Herghelia de la Izvin este singura în România care crește această rasă în varietate pură, caii Nonius fiind recunoscuți pentru calitățile lor atât în călărie, cât și în tracțiune.


“Îi mulțumim domnului inginer zootehnist Slobodan Stoicovici și colegilor săi pentru ajutorul oferit astăzi și așteptăm cu drag colaborări viitoare. A fost o experiență minunată să ne conectăm cu trecutul, iar evenimente precum acesta ne permit să apreciem evoluția transportului în comun din orașul nostru”, au declarat reprezentanţii STPT.

Sărbătoarea STPT s-a încheiat în Piața Unirii cu un concert oferit de Kamilla Csermak, o studentă în anul IV la Facultatea de Muzică și Teatru.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006457 (s)